Πολλοί νέοι άνθρωποι που υποφέρουν από ημικρανίες έχουν ελλείψεις βιταμινών, αναφέρει νέα έρευνα.

Η Dr. Suzanne Hagler, του Cincinnati Children's Hospital Medical Center, δήλωσε ότι χρειάζονται νέες έρευνες για να αποσαφηνιστεί αν τα συμπληρώματα βιταμίνης είναι αποτελεσματικά σε ασθενείς με ημικρανία, γενικά, και αν ασθενείς με ελαφριά έλλειψη είναι πιο πιθανό να ωφελούνται από συμπληρώματα.

Η έρευνα περιέλαβε παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες με ημικρανία, που αντιμετωπίστηκαν θεραπευτικά στο Cincinnati Children's Headache Center.

Υψηλό ποσοστό αυτών είχε ελαφριές ελλείψεις σε βιταμίνη D, ριβοφλαβίνη και συνένζυμο Q10, δήλωσαν οι ερευνητές.
Σε πολλούς από τους ασθενείς συνταγογραφήθηκαν φάρμακα για την πρόληψη των ημικρανιών και έλαβαν συμπληρώματα βιταμινών στην περίπτωση που τα επίπεδά τους ήταν χαμηλά.

Ωστόσο, επειδή λίγοι ασθενείς έλαβαν βιταμίνες μόνο, δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί αν η βιταμίνη θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη των ημικρανιών, δήλωσαν οι ερευνητές

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι κορίτσια και νέες γυναίκες ήταν πιο πιθανό από τα αγόρια και τους νέους άντρες να έχουν ελλείψεις στο συνένζυμο Q10. Αγόρια και νέοι άντρες ήταν πιο πιθανό να έχουν έλλειψη βιταμίνης D.

Ασθενείς με χρόνιες ημικρανίες ήταν πιο πιθανό να έχουν έλλειψη σε συνένζυμο Q10 και ριβοφλαβίνη σε σχέση με ασθενείς που είχαν επεισοδιακές ημικρανίες, ανακάλυψε η έρευνα.

Προηγούμενη έρευνα υπέδειξε ότι ορισμένες βιταμίνες και ελλείψεις μπορεί ενδεχομένως να είναι σημαντικές στην ημικρανία, αλλά έρευνες που χρησιμοποίησαν βιταμίνες για την πρόληψη ημικρανιών έχουν δώσει μεικτά αποτελέσματα, δήλωσαν οι ερευνητές.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Headache Society στο Σαν Ντιέγκο.

 

Πηγές:
American Headache Society.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας