Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι γυναίκες που πρέπει να αφαιρέσουν την σκωληκοειδή απόφυση δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς η αφαίρεση δεν θα περιορίσει τις πιθανότητες να συλλάβουν.

Νέα έρευνα που διήρκεσε 15 χρόνια ανακάλυψε ότι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση αμυγδαλών ή σκωληκοειδίτιδας σε νεαρή ηλικία είναι πιο πιθανό να συλλάβουν.

Αν και οι αιτίες πίσω από τη σχέση δεν είναι πλήρως κατανοητές, τα ευρήματα δεν συμφωνούν με προηγούμενες θεωρίες στην ιατρική οι οποίες ανέφεραν ότι αυτές οι εγχειρήσεις μειώνουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας

Ερευνητές του University of Dundee ανέλυσαν τα ιατρικά αρχεία περισσότερων των 530.000 γυναικών στη Βρετανία και ανακάλυψαν ότι τα ποσοστά κύησης ήταν υψηλότερα σε γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε αφαίρεση αμυγδαλών και σκωληκοειδούς απόφυσης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ποσοστό κύησης στις γυναίκες που υποβλήθηκαν στις παραπάνω εγχειρήσεις ήταν 54% και 53% αντίστοιχα.

Το ποσοστό ήταν ακόμα υψηλότερο σε γυναίκες που υποβλήθηκαν και στις 2 εγχειρήσεις (59,7%).
Αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από το ποσοστό κύησης στις γυναίκες που δεν είχαν αφαιρέσει τις αμυγδαλές και τη σκωληκοειδή απόφυση, (43,7%).

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματα θα καθησυχάσουν τις γυναίκες που χρειάζονται αυτές τις εγχειρήσεις.
Αν και είναι πιθανά βιολογικά αίτια οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αιτία πιθανόν είναι συμπεριφορική. Πραγματοποιούνται νέες έρευνες για να οδηγηθούμε στην εξήγηση.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία