Δεν μπορεί να είστε πάντα σίγουροι ότι ο ή η σύντροφος έχει μία κανονική σχέση με το αλκοόλ ή αντιμετωπίζει μεγαλύτερα θέματα.

Παρατηρώντας μία σειρά από συνήθειες, μπορείτε να αποκτήσετε μία πιο πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ακόμη και οι υγιείς, με ευτυχισμένες ζωές μπορούν να παγιδευτούν στην εξάρτηση. Αν υποψιάζεστε ότι ο ή η σύντροφός σας έχει πρόβλημα, παρατηρήστε τα παρακάτω οκτώ σημάδια, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι χρειάζεται βοήθεια ειδικού:

  1. Πίνει για να νοιώσει ευτυχισμένος/η. Το αλκοόλ μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση, αλλά αν πίνει έξι μπύρες για να νοιώσει καλύτερα για τη ζωή, μπορεί να υποκρύπτονται πιο σοβαρές καταστάσεις.
  2. Πίνει για να μεθύσει. Πρόκειται για μία συνήθεια αλκοολικού. Είναι συχνό το φαινόμενο οι αλκοολικοί να ξεκινούν να πίνουν πριν ξεκινήσουν για μία εκδήλωση όπου θα υπάρχει ποτό.
  3. Έχουν μία ανησυχητικά υψηλή ανοχή στο αλκοόλ. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το βάρος, το φύλο και η διατροφή καθορίζουν το πόσο αλκοόλ μπορούν να καταναλώσουν. Η ανοχή ενός αλκοολικού, ωστόσο, φτάνει στα όρια.
  4. Το να πει είναι πάνω από όλα τα άλλα. Όταν το να μεθάει είναι η βασική προτεραιότητα στη ζωή, “ευθύνεται” ο αλκοολισμός. Το σημάδι αυτό απαιτεί άμεση συμβολή ειδικού.
  5. Όταν το σκάει συχνά. Στην περίπτωση που σάς λέει συχνά ότι θα αργήσει στη δουλειά, αλλά έρχεται στο σπίτι “καρφωμένος/η”, ενδέχεται να έχει μπει στον δρόμο του αλκοολισμού. Προσπαθήστε να του/της μιλήσετε για την έλλειψη ειλικρίνειας, αναφέρετε τους προβληματισμούς σας και συζητήστε για το πώς θα λύσετε το πρόβλημα από κοινού.
  6. Το στερητικό σύνδρομο. Όταν ο/η σύντροφός σας πάψει να πίνει και βιώνει συμπτώματα παραίτησης, όπως πονοκεφάλους, ναυτία, τρόμο, ανησυχία και ευερεθιστότητα, αναζητήστε άμεσα βοήθεια.
  7. Συνεχίζουν να πίνουν, παρά τις συνέπειες. Στην περίπτωση που αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως η απώλεια της εργασίας και η αποκοπή από τους φίλους εξαιτίας του ποτού, υπάρχει πρόβλημα που χρειάζεται λύση.
  8. Δεν παραδέχονται ότι έχουν πρόβλημα. Δυστυχώς, πραγματική πρόοδος μπορεί να συντελεστεί μόνον όταν παραδεχτούν το πρόβλημα και αναζητήσουν βοήθεια.

“Οι άνθρωποι που έχουν μία υγιή σχέση με το αλκοόλ δεν πίνουν συχνά ή τόσο όσο να συμπεράνετε ότι έχουν πρόβλημα”, σχολιάζουν Αμερικανοί ειδικοί.

Οι αλκοολικοί – εξηγούν – λειτουργούν διαφορετικά. Είναι ψυχή τε και σώματι εξαρτημένοι από το ποτό και συχνά δεν μπορούν να σταματήσουν από τη στιγμή που το ξεκινούν...

Πηγές:
Foxnews

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας