Το κρυολόγημα θα μπορούσε σύντομα να αποτελέσει παρελθόν, καθώς ομάδα ερευνητών πλησιάζει στην ανακάλυψή εμβολίου για το κοινό κρυολόγημα.

Οι ερευνητές, με βάση το Paddington, του Λονδίνου, πλησιάζουν σε μεγάλη ανακάλυψη όσον αφορά την ανάπτυξη ρινικού σπρέι που θα μπορούσε να εμποδίζει το κρυολόγημα.

Μετά από επιτυχή δοκιμή σε ποντικούς, οι επιστήμονες το δοκιμάζουν σε ανθρώπους.

Δεδομένου ότι το κρυολόγημα αφορά τόσους ανθρώπους φαίνεται αξιοπρόσεχτο ότι δεν έχει ανακαλυφθεί ποτέ θεραπεία. Ωστόσο, αυτό που κάνει τόσο δύσκολη την ανακάλυψη εμβολίου είναι ότι υπάρχουν περίπου 200 ιοί που προκαλούν κρυολόγημα. Το 80% των κρυολογημάτων προκαλούνται από 3 ιούς.

Ο καθηγητής Peter Openshaw, του Imperial College London, εξήγησε ότι αυτό καθιστά πολύ δύσκολη την ανακάλυψη εμβολίου που θα μπορούσε να δρα έναντι ιών ή αγωγής που θα το κατόρθωνε.

Μετά από μελέτη των κρυολογημάτων και της γρίπης διάρκειας 30 ετών, ο καθηγητής Openshaw πιστεύει ότι η ερευνητική ομάδα είναι στα πρόθυρα μεγάλης ανακάλυψης με το εμβόλιο το οποίο στοχεύει τον ιό RSV.

Η ερευνητική ομάδα είναι στη διαδικασία δοκιμής του σπρέι σε 36 εθελοντές και αναμένει να διαπιστώσει αν δρα το εμβόλιο-αν οι εθελοντές παράξουν αντισώματα θα ξέρουν ότι δρα.

Καθώς τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για την εξάπλωση των κρυολογημάτων, υπάρχει ελπίδα ότι το σπρέι θα τους στοχεύει.

Επι του παρόντος αναμένουμε τα αποτελέσματα της αντίδρασης των 36 εθελοντών.

 

Πηγές:
The Independent.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα