Νέα έρευνα μπορεί ενδεχομένως να είναι υποσχόμενη όσον αφορά τη χρήση microgreens για τη μείωση της χοληστερόλης LDL.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, μελέτησε ποντικούς που ακολουθούσαν διατροφή υψηλή σε λιπαρά και την επίδραση microgreens κόκκινου λάχανου στη μείωση της χοληστερόλης LDL.

Ο ερευνητής Thomas T.Y. Wang, του U.S. Department of Agriculture, θέλησε να διαπιστώσει αν microgreens κόκκινου λάχανου έχουν παρόμοια ή μεγαλύτερη επίδραση σε σχέση με το πλήρως ανεπτυγμένο κόκκινο λάχανο όσον αφορά τη μείωση της υψηλής χοληστερόλης.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε 60 παχύσαρκους ποντικούς με τάση εμφάνισης υψηλής χοληστερόλης και άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.

Χώρισε τους ποντικούς σε 4 ομάδες, με βάση τη διατροφή. Ορισμένοι έλαβαν τροφή χαμηλή σε λιπαρά ή υψηλή σε τέτοια και με ή χωρίς λήψη microgreens κόκκινου λάχανου ή ώριμου τέτοιου λαχανικού.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι και microgreens και τα ώριμα κόκκινα λάχανα περιόρισαν την αύξηση βάρους και τα επίπεδα χοληστερόλης στους ποντικούς που ακολουθούσαν διατροφή με πολλά λιπαρά. Ωστόσο, τα microgreens περιείχαν περισσότερες πολυφαινόλες και γλυκοζινόλη που πιθανόν μειώνουν τη χοληστερόλη σε σχέση με τα ώριμα λάχανα.

Τα microgreens, επίσης μείωσαν τα επίπεδα χοληστερόλης LDL και τριγλυκεριδίων στους ποντικούς.

Πηγές:
Journal of Agricultural and Food Chemistry,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κοινή πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού έναντι λοιμωδών νοσημάτων
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”