Ερευνητές του National University of Singapore, δημιούργησαν προβιοτική μπύρα που μπορεί ενδεχομένως να ενισχύσει την ανοσία του οργανισμού και να βελτιώσει την εντερική υγεία.

Η μπύρα περιέχει το προβιοτικό Lactobacillus paracasei L26, που είναι ικανό να ουδετεροποιήσει τις τοξίνες και τους ιούς και να ρυθμίσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η  Chan Mei Zhi Alcine, δήλωσε ότι είναι γνωστά τα οφέλη των προβιοτικών. Ενώ τα καλά βακτήρια συχνά βρίσκονται στην τροφή που έχει υποστεί ζύμωση δεν υπάρχουν μπύρες στην αγορά που να τα περιέχουν.

Η ανάπτυξη αρκετών ποσοτήτων ζωντανών προβιοτικών στη μπύρα αποτελεί πρόκληση, καθώς αυτές περιέχουν οξέα που εμποδίζουν την αύξηση και την επιβίωση των προβιοτικών.

Οι ερευνητές πολλαπλασίασαν το προβιοτικό και τη μαγιά σε καθαρές καλλιέργειες και μετέτρεψαν τις παραδοσιακές μεθόδους ζύμωσης για την αύξηση και διατήρηση ζωντανών ποσοτήτων του στελέχους του προβιοτικού.

Η Chan δήλωσε ότι για την μπύρα χρησιμοποίησε βακτήριο γαλακτικού οξέος ως προβιοτικό μικροοργανισμό. Θα χρησιμοποιήσει σάκχαρα που βρίσκονται στο ζυθογλεύκο για την παραγωγή  γαλακτικού οξέος πικρής γεύσης, οδηγώντας σε μπύρα με έντονη και ξινή γεύση.

Το τελικό προϊόν που θέλει ένα μήνα ζύμωσης έχει περιεχόμενο αλκοόλ 3.5%.

Πηγές:
National University of Singapore.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]