Ερευνητές ανακάλυψαν ότι video εικονικής πραγματικότητας που δείχνουν την αίθουσα του χειρουργείου πριν την εγχείρηση βοήθησαν στη μείωση του προεγχειρητικού άγχους παιδιών.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Surgery, περιέλαβε 70 παιδιά που προγραμματίστηκε να χειρουργηθούν κάτω από γενική αναισθησία, τυχαιοποιημένα σε ομάδα ελέγχου που έλαβε εκπαίδευση για την εγχείρηση και την αναισθησία και άλλα παιδιά που παρακολούθησαν video εικονικής πραγματικότητας διάρκειας 4 λεπτών, το οποίο έδειχνε ένα πιγκουίνο να περιφέρεται στην αίθουσα του χειρουργείου εξηγώντας τα πράγματα και πώς λειτουργούν.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι παιδιά στην ομάδα εικονικής πραγματικότητας είχαν σημαντικά χαμηλότερο σκορ στην κλίμακα m-YPAS, πριν την εγχείρηση, σε σύγκριση με τα παιδιά της ομάδας ελέγχου.

Η έρευνα έδειξε ότι η ξενάγηση με εικονική πραγματικότητα πριν την εγχείρηση ήταν αποτελεσματική στη μείωση του άγχους πριν την εγχείρηση και αύξησε τη συμμόρφωση κατά τη διάρκεια της έναρξης χορήγησης αναισθησίας.

Ο Dr. Sung-Hee Han, του Seoul National University College of Medicine, δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνει πώς η ιατρική και η νέα τεχνολογία μπορούν να συντονιστούν για σημαντικά κλινικά επιτεύγματα.

Πηγές:
British Journal of Surgery.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει
Αύξηση 10,1% στα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - 49 νεκροί [πίνακας]
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας