Δομικές αλλαγές στην περιοχή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τις αισθήσεις μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, αναφέρει νέα έρευνα.

Στη νέα έρευνα, απεικονιστικές εξετάσεις εγκεφάλου πραγματοποιήθηκαν σε 28 ανθρώπους με σοβαρό σύνδρομο και σε ομάδα ελέγχου 51 ατόμων.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι άνθρωποι με σύνδρομο ανήσυχων ποδιών είχαν κατά μέσον όρο 7.5 % λιγότερη πάχυνση ιστών στον σωματοαισθητικό φλοιό- την περιοχή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται αισθήσεις.

Οι άνθρωποι με σύνδρομο ανήσυχων ποδιών είχαν επίσης μείωση στην περιοχή του εγκεφάλου όπου νευρικές ίνες συνδέουν τις δυο πλευρές του, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Neurology.

Ο ερευνητής Byeong-Yeul,  δήλωσε ότι αυτές οι δομικές αλλαγές καθιστούν πιο πειστικό ότι τα συμπτώματα του συνδρόμου προέρχονται από μοναδικές αλλαγές στον εγκέφαλο και παρέχουν νέο πεδίο για την κατανόηση του συνδέσμου και της πιθανής ανάπτυξης νέων θεραπειών.

Ο Byeong-Yeul Lee  πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν τα συμπτώματα  του συνδρόμου να προκαλούνται από προβλήματα σε άλλα μέρη του αισθητηριακού συστήματος.

Πηγές:
Neurology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management