Όταν κάποιος μετρά την αρτηριακή του πίεση στο σπίτι, η ένδειξη 13 με 8- και άνω -θα πρέπει να θεωρείται υψηλή, αναφέρουν ερευνητές.

Η ένδειξη 12 και 8 θεωρείται ότι βρίσκεται στο φυσιολογικό εύρος.

Η  Dr. Wanpen Vongpatanasin, του University of Texas Southwestern Medical Center στο Ντάλας, δήλωσε ότι οι περισσότερες οδηγίες έχουν συστήσει εκτός ιατρείου παρακολούθηση της διάγνωσης υπέρτασης αλλά τα φυσιολογικά όρια της μέτρησης στο σπίτι δεν έχουν καθοριστεί με σαφήνεια στον αμερικανικό πληθυσμό.

Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία σχεδόν 3.700 Αμερικανών ενηλίκων, 30 έως 65 ετών. Τα ευρήματα ταιριάζουν με οδηγίες που εκδόθηκαν το 2017 από το American College of Cardiology και την American Heart Association.

Ο ερευνητής Dr. James de Lemos, σημείωσε ότι η νέα έρευνα επιβεβαιώνει την αξία της παρακολούθησης στο σπίτι ως μέρος ολικής στρατηγικής πρόληψης των καρδιαγγειακών νόσων.

Σχεδόν οι μισοί από τους Αμερικανούς ενηλίκους έχουν υπέρταση. Η παρακολούθηση της πίεσης στο σπίτι μπορεί να προβλέψει καλύτερα την υπέρταση σε σχέση με μια μέτρηση στο ιατρείο, σύμφωνα με καρδιολόγους.

Αυτό οφείλεται στο φαινόμενο της ‘’λευκής μπλούζας’’-όταν η μέτρηση είναι υψηλότερη στο ιατρείο λόγω άγχους του ασθενούς, δήλωσε η  Vongpatanasin.

Η Vongpatanasin δήλωσε ότι οι τιμές της μέτρησης στο σπίτι θα πρέπει να λαμβάνονται αφού κάποιος χαλαρώσει ήσυχα για 5 λεπτά. Θα πρέπει να λαμβάνονται πολλές φορές, ιδανικά 2 φορές την ημέρα για 5-7 ημέρες, με ελάχιστο τις 2 μετρήσεις κάθε φορά.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hypertension.

Πηγές:
Hypertension.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας
Γιατί έχουμε λιγότερη όρεξη σε υψηλές θερμοκρασίες [έρευνα]