Αυτά τα Χριστούγεννα, το Ινστιτούτο Prolepsis απευθύνει κάλεσμα για να επεκταθεί η καθημερινή σχολική σίτιση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε παιδιά που αντιμετωπίζουν άμεση ανάγκη.

Στόχος της εκστρατείας είναι να εξασφαλιστούν γεύματα για επιπλέον 10.000 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών. Σε αυτά τα σχολεία ένας στους τέσσερις μαθητές βιώνει πείνα, ενώ περισσότεροι από τους μισούς αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια. Η προσφορά οποιουδήποτε ποσού μπορεί να βοηθήσει:

Με 2 ευρώ την ημέρα, ένα παιδί δεν θα πεινάει στο σχολείο.

Για να γυρίσει στο σχολείο με χαμόγελο και αγάπη για τη μάθηση.

Το Ινστιτούτο Prolepsis ήδη παρέχει καθημερινά μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ υγιεινά γεύματα σε 5.430 μαθητές σε 86 σχολεία. Ωστόσο, οι αιτήσεις σχολείων ξεπερνούν τις 1.300 από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Χιλιάδες μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματά τους νηστικοί, χωρίς να έχουν λάβει πρωινό ή έχοντας καταναλώσει στο διάλειμμα ανθυγιεινά τρόφιμα.

Από το 2012, έχουμε διαθέσει περισσότερα από 14,7 εκατομμύρια γεύματα σε 650 σχολεία και τουλάχιστον 102.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Το Πρόγραμμα υλοποιείται με Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την πολύτιμη υποστήριξη ιδρυμάτων, οργανισμών, φορέων, εταιρειών και εκατοντάδων συνανθρώπων μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού