Γνωρίζουμε για την αξία της άσκησης στην υγεία της καρδιάς και στο να παραμένει κάποιος δυνατός και ανεξάρτητος καθώς μεγαλώνει. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η άσκηση κρατά το σώμα νεανικό, σωματικά και ψυχικά.

Βρετανική έρευνα που αφορά όσους αγαπούν το ποδήλατο στις ηλικίες 55 και 79. ανακάλυψε ότι η φόρμα τους και οι ικανότητές τους μοιάζουν με αυτές πολύ νεότερων ανθρώπων.

Το να είναι κάποιος σωματικά δραστήριος επηρεάζει τη μυϊκή δύναμη, την ισχύ των πνευμόνων και την ικανότητα άσκησης και όσο πιο έγκαιρα αρχίσει και όσο πιο μεγάλο διάστημα ασκείται τόσο θα διαρκέσουν τα οφέλη.

Στον αντίποδα, ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να επιταχύνει τις σωματικές αλλαγές που συνδέονται με την γήρανση και να επιδεινώσει τα προβλήματα υγείας.

Το ποδήλατο σε εξωτερικούς χώρους έχει πολλά πλεονεκτήματα, επειδή κρατά κάποιον σε εγρήγορση, ενώ επίσης χρησιμοποιεί και τους μυς την καρδιά και τους πνεύμονες. Επίσης το περπάτημα και σχεδόν όλα τα είδη μέτριας έως έντονης άσκησης μπορούν να δώσουν οφέλη.

Δεν χρειάζεται να ασκείται σε ακραίο βαθμό κάποιος για να παραμείνει νέος. Στοιχεία από διάφορες έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση σε ευθυγράμμιση με τις οδηγίες για 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβιας την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 31% σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν ασκούνται.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα