Η vegan διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου και του σωματικού βάρους, αναφέρει νέα έρευνα.

Άντρες που ακολούθησαν vegan διατροφή είδαν ενίσχυση των γαστρεντερικών ορμονών τους που βοηθούν στον έλεγχο του μεταβολισμού γλυκόζης, εκκρίνουν ινσουλίνη, επεξεργάζονται την ενέργεια και ρυθμίζουν το βάρος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nutrients.

Η ερευνήτρια Hana Kahleova, του Physicians Committee for Responsible Medicine, δήλωσε ότι αυτές οι ωφέλιμες ορμόνες του εντέρου μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, να ενισχύσουν την έκκριση ινσουλίνης, να ρυθμιζόσουν το σάκχαρο και να επιμηκύνουν το αίσθημα κορεσμού.

Για την έρευνα, 60 άντρες ακολούθησαν διατροφή vegan και γεύματα με κρέας και τυρί.

Οι ομάδες αποτελούνταν από 20 άντρες με παχυσαρκία, 20 με διαβήτη και 20 υγιείς. Ο καθένας είχε την ίδια ποσότητα θερμίδων και ποσοστών μακροθρεπτικών.

Στην έρευνα, 3 ομάδες αντρών ανέφεραν ότι είχαν κορεσμό μετά την κατανάλωση vegan γευμάτων. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι διατροφές vegan μπορούν να προσφέρουν κορεσμό σε κάποιον χωρίς να προσθέτει τις θερμίδες των μη vegan διατροφών.

Η Kahleova, δήλωσε ότι η έρευνα προστίθεται σε ενδείξεις ότι διατροφή από φυτικές πηγές μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη 2 και της παχυσαρκίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας