Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Depression and Anxiety, δείχνει ότι σε αντίθεση με άλλες αγχώδεις διαταραχές, αυτή του κοινωνικού άγχους μπορεί ενδεχομένως να έχει άμεση σχέση με τον αλκοολισμό.

Ερευνητές αξιολόγησαν τον αλκοολισμό, τη διαταραχή κοινωνικού άγχους, τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, τη διαταραχή πανικού, την αγοραφοβία και συγκεκριμένες φοβίες μέσω συνεντεύξεων με 2.801 ενηλίκους διδύμους  από τη Νορβηγία.

Η διαταραχή κοινωνικού άγχους είχε τη μεγαλύτερη σχέση με τον αλκοολισμό και προέβλεπε τον αλκοολισμό περισσότερο από όλες τις επιδράσεις άλλων διαταραχών άγχους. Επιπλέον, η συγκεκριμένη διαταραχή συνδεόταν με υψηλότερο κίνδυνο μελλοντικής εμφάνισης αλκοολισμού, ενώ άλλες διαταραχές άγχους όχι.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι παρεμβάσεις που στοχεύουν στην πρόληψη ή την αγωγή της διαταραχής κοινωνικού άγχους μπορεί ενδεχομένως να έχουν επιπλέον όφελος στην πρόληψη του αλκοολισμού.

Ο Dr. Fartein Ask Torvik, δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι με κοινωνικό άγχος δεν ακολουθούν αγωγή. Αυτό σημαίνει ότι έχουν δυνατότητα όχι μόνο να μειώσουν το βάρος του κοινωνικού άγχους αλλά και να προλάβουν προβλήματα με το αλκοόλ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο