Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Food Science & Nutrition, αναφέρθηκε ότι η κατανάλωση ανάλατου ντοματοχυμού μείωσε την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη  LDL σε Ιάπωνες ενήλικες που κινδύνευαν από καρδιαγγειακή νόσο.

Στην έρευνα, δόθηκε σε 184 άντρες και 297 γυναίκες όση ποσότητα χυμού ήθελαν, για ένα χρόνο.

Στο τέλος της έρευνας, η αρτηριακή πίεση σε 94 συμμετέχοντες που δεν ακολουθούσαν αγωγή για προϋπέρταση ή υπέρταση μειώθηκε σημαντικά.

Η συστολική πίεση μειώθηκε από 141.2 κατά μέσον όρο σε 137.0 mmHg, και η διαστολική από 83.3 σε 80.9 mmHg.

Επίπεδα LDL χοληστερόλης σε 125 ανθρώπους με υψηλή χοληστερόλη μειωθήκαν από 155.0 κατά μέσον όρο σε 149.9 mg/dL.

Αυτά τα οφέλη ήταν παρόμοια σε άντρες και γυναίκες καθώς και σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Πηγές: Food Science & Nutrition.