Ο ΕΟΦ, προειδοποιεί ότι το προϊόν «VARY FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως «φυσική φόρμουλα» για την καταπολέμηση της φλεβίτιδας και των κιρσών, δεν έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ, ούτε έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του.
Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα ενώ ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά προϊόντων με φαρμακευτικές ενδείξεις χωρίς άδεια φαρμακευτικού προϊόντος και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.
Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Πηγές:
ΕΟΦ
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το "παιδί" που "ενηλικιώθηκε": 1.500 επεμβάσεις και 3,5 γύεοι της γης για τον "ιπτάμενο" καρδιολόγο
Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι τρόποι μαγειρέματος
ΠΟΥ: Παγκόσμια έλλειψη 11,1 εκατ. επαγγελματιών υγείας έως το 2030