Η WinMedica, με αίσθημα ικανοποίησης ανακοινώνει την κυκλοφορία της 1ης Βιο-ομοειδούς Φιλγραστίμης μακράς δράσης στην Ελλάδα. Το φάρμακο ενδείκνυται, για τη  μείωση της διάρκειας της ουδετεροπενίας και της συχνότητας εμφάνισης εμπύρετης ουδετεροπενίας σε ενήλικες ασθενείς που ακολουθούν κυτταροτοξική χημειοθεραπεία, για την αντιμετώπιση κακοήθους νόσου. Η μακρά δράση του φαρμάκου, οφείλεται στην προσθήκη ενός μορίου πολυαιθυλενογλυκόλης (PEG) στη Φιλγραστίμη. H Φιλγραστίμη αυξάνει το μέγεθος του μορίου, μειώνει την κάθαρση του φαρμάκου και παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια δράσης του. Χορηγείται ως μία εφάπαξ δόση ανά κύκλο χημειοθεραπείας και άρα έχει λιγότερη όχληση για τον ασθενή που θα χρειαζόταν συγκριτικά, όπως προκύπτει από μελέτες, πολύ περισσότερες καθημερινές χορηγήσεις Φιλγραστίμης.

Η Βιο-ομοειδής Πεγκυλιωμένη Φιλγραστίμη, αναφέρει η WinMedica, είναι ένα υψηλής ποιότητας βιοτεχνολογικό προϊόν, το οποίο αναμένεται να καλύψει με αξιοπιστία τις ανάγκες των Ασθενών  και να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Σύστημα Υγείας.

Ο Διευθυντής της Γ Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν Δρ. Βασίλειος Μπαρμπούνης ανέφερε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντική η είσοδος στην ελληνική φαρμακευτική αγορά προϊόντων υψηλής βιοτεχνολογικής αξίας όπως το Βιο-ομοειδές Φιλγραστίμης μακράς δράσης. Το φάρμακο αυτό αναμένεται να προσφέρει στον ασθενή ένα ασφαλές και  αποτελεσματικό όπλο εναντίον της εμπύρετης ουδετεροπενίας, η οποία προκαλείται από την χημειοθεραπεία, μειώνοντας δραστικά με μια μόνο χορήγηση την νοσηρότητα  και τους κινδύνους  της ουδετεροπενίας, αλλά και την δυσφορία από τις πολλαπλές ενέσεις. Η ιατρική κοινότητα θα στηριχθεί  στην υψηλή τεχνολογία του και στην εξακριβωμένη ασφάλεια του. Το εθνικό σύστημα υγείας θα εξοικονομήσει πόρους και το κοινωνικό σύνολο θα έχει πρόσβαση στο αγαθό της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WinMedica κ. Μάριος Κοσμίδης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την κυκλοφορία της 1ης Βιο-ομοειδούς Φιλγραστίμης μακράς δράσης στην Ελλάδα.  Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Ιατρική Κοινότητα θεραπευτικές επιλογές με υψηλή αποτελεσματικότητα, ποιότητα και ασφάλεια. Στην WinΜedica παραμένουμε πιστοί στο όραμα μας για συνεχή βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των Ασθενών».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σεξουαλική δυσλειτουργία σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και καρδιαγγειακός κίνδυνος [μελέτη]
ΕΛΚΕΘΕ: Ασφαλής η κατανάλωση ψαριών του Παγασητικού μετά τις πλημμύρες
ΥΓΕΙΑ: Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα ''19ος Δεκάλογος για τις Λοιμώξεις''