Ο κορωνοϊός SARS-COV-2 έχει προκαλέσει περισσότερους από 170.000 θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με συνέπεια να είναι πλέον η τρίτη αιτία θανάτου στη χώρα, αναφέρει ένας κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος.

Όπως δήλωσε ο Dr. Thomas Frieden, πρώην διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τις τρεις τελευταίες εβδομάδες πεθαίνουν καθημερινά πάνω από 1.000 ασθενείς.

Αυτό σημαίνει ότι η νόσος COVID-19 σκοτώνει πια περισσότερους ανθρώπους απ' όσους τα ατυχήματα, οι τραυματισμοί, οι πνευμονοπάθειες, η νόσος Αλτσχάιμερ, ο σακχαρώδης διαβήτης και πολλές άλλες παθήσεις, είπε.

Οι κύριες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ παραμένουν η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

Επιπρόσθετα, ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων στις ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερος απ' ό,τι σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. «Την περασμένη εβδομάδα, οι Αμερικανοί είχαν οκτώ φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από κορωνοϊό απ' ό,τι οι Ευρωπαίοι», δήλωσε ο Frieden σύμφωνα με το CNN.

Με βάση τα στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins που καταγράφει τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα από την πανδημία του κορωνοϊού, στις ΗΠΑ έχουν αρρωστήσει εξαιτίας του τουλάχιστον 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι και έχουν πεθάνει πάνω από 173.000.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα