Εκτός από τις ανησυχίες για τις βλάβες στην υγεία από τον μολυσμένο αέρα, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ενδεχομένως μπορεί να ανησυχήσουν οι επιβάτες των αυτοκινήτων και για τα χημικά στα οποία εκτίθενται μέσα στο αυτοκίνητο.

Το βενζόλιο και η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιούνται στις αυτοκινητοβιομηχανίες και είναι γνωστό πως προκαλούν καρκίνο πάνω από ορισμένα επίπεδα έκθεσης.

Το βενζόλιο επίσης αποτελεί κίνδυνο για προβλήματα αναπαραγωγής και ανάπτυξης.

Το βενζόλιο χρησιμοποιείται για την παραγωγή συνθετικών ινών και η φορμαλδεΰδη συγκρατεί τα πλαστικά.

Ερευνητές του University of California, στο Riverside, υπολόγισαν την καθημερινή ποσότητα βενζολίου και φορμαλδεΰδης που εισπνέονται από οδηγούς στην Καλιφόρνια σε διαδρομές τουλάχιστον 20 λεπτών την ημέρα.

Με βάση διαδρομή 30 λεπτών, έως το 90% των ανθρώπων στο Λος Άντζελες έχουν τουλάχιστον 10% πιθανότητες να ξεπεράσουν τον κίνδυνοι καρκίνου από την εισπνοή των 2 ουσιών.

Η Aalekhya Reddam, δήλωσε ότι υπάρχει εύρος έκθεσης που εξαρτάται από το χρόνο που είναι κάποιος στο αυτοκίνητο και την ποσότητα ουσιών που αυτό εκλύει. Aυτά τα χημικά είναι πολύ πτητικά και μετακινούνται εύκολα από τα πλαστικά και τα υφάσματα στον αέρα που αναπνέει κάποιος, δήλωσε ο καθηγητής Volz.

H έρευνα θα δημοσιευτεί τον Απρίλιο στο Environment International.

Πηγές:
Environment International.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]