Ο διευθυντής της μόνιμης επιτροπής εμβολιασμών (Stiko) στην Γερμανία, Thomas Mertens, υπολογίζει στην χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού, για να να κάνουν δυνατή την πρόσβαση, για παράδειγμα, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ή ρεστωράν αυτών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοιού. Για τις κλινικές και τα νοσοκομεία ή τα γηροκομεία δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Αλλά στον τομέα του ιδιωτικού δικαίου, όπως στους κινηματογράφους, τα θέατρα, τα ρεστωράν και τις αεροπορικές γραμμές, μπορώ να φανταστώ μια τέτοια βεβαίωση", είπε ο Mertens στην εφημερίδα "Βild".

"Διεθνώς αυτό έχει ήδη γίνει πολλές φορές", γιατί να μην εφαρμόζεται και στην Γερμανία, είπε ο Mertens, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό καταρχάς να επαρκεί η εμβολιαστική προσφορά, για να μην αδικηθεί κανένας. Και το  Συμβούλιο Ηθικής επίσης δεν έχει αποκλείσει ήδη βεβαιώσεις εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα, είπε ο ιολόγος.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για μία ψηφιακή βεβαίωση και υποστηρίζει την ευρωπαική λύση που συζητήθηκε στην συνάντηση κορυφής της ΕΕ τον Ιανουάριο. Τα κράτη – μέλη είχαν συζητήσει τότε για τις κατευθυντήριες γραμμές για μία βεβαίωση εμβολιασμού, που θα χρησιμοποιούταν όμως αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς.   

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα