H Boehringer Ingelheim αναζητά θεραπευτικές επιλογές για παθήσεις στις οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες. Για τον σκοπό αυτό, στοχεύει σε μακρόχρονα πλάνα και συνεργασίες. Η ανάπτυξη των σχέσεων με τους ασθενείς είναι κρίσιμης σημασίας στην έρευνα και την ανάπτυξη των καινοτόμων φαρμάκων της. Η εταιρεία πιστεύει στην ενδυνάμωση των ασθενών και των ενώσεων ασθενών μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας ενημέρωσης, δημιουργίας και στήριξης στην ευαισθητοποίηση για τη νόσο. Παράλληλα, η Boehringer ενθαρρύνει τη συμμετοχή σε προγράμματα συμβουλευτικού χαρακτήρα, τη συμμετοχή στον σχεδιασμό του προϊόντος, ώστε να είναι εύχρηστο από τον ασθενή, και την πρόσβαση των ασθενών στις κλινικές μελέτες.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς έχει μείνει πιστή στο όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης, αυξάνοντας παράλληλα και τις θέσεις απασχόλησης. Το εργοστάσιο που διατηρεί στο Κορωπί από το 1975, καλύπτει έως και το 70% της παγκόσμιας αγοράς με τα καινοτόμα αντιδιαβητικά της φάρμακα. Η εξαγωγική της δραστηριότητα είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 1,5% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας, προσεγγίζοντας το 2019 τα 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον έγκυρο οργανισμό Wifor, η συνεισφορά της Boehringer Ingelheim στο ΑΕΠ της Ελλάδας ανέρχεται στα 310 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 8% της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Η εταιρεία υποστηρίζει 7.700 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, πέρα από τους εργαζομένους της, καταδεικνύοντας πως η ενασχόληση με την καινοτομία στην υγεία μεταφράζεται σε αειφόρο ανάπτυξη για τη χώρα.

Έρευνα

H Boehringer Ingelheim είναι μία από τις 100 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις στον κόσμο. Ως εταιρεία με γνώμονα την έρευνα, ξεκίνησε από τον Ιανουάριο τις ενέργειες στήριξης, για να συνεισφέρει σημαντικά στη μάχη έναντι του SARS-COV 2. Μια ομάδα 100 εξαιρετικά αφοσιωμένων επιστημόνων της από όλους τους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης (R&D), έχουν συμμετάσχει στην έρευνα για ανακάλυψη πιθανών φαρμάκων για τον Covid-19.

Οι προσπάθειες της βασικής αυτής ερευνητικής ομάδας ενισχύονται από έναν αυξανόμενο αριθμό συνεργαζόμενων εταίρων και παρόχων υπηρεσιών. Η Boehringer Ingelheim συμμετέχει στην κοινοπραξία IMI CARE (Innovative Medicines Initiative), η οποία δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προσπάθεια ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τις καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες. Στην κοινοπραξία αυτή η Boehringer Ingelheim θα συνεισφέρει περισσότερες από 11.000 εργατοώρες στον τομέα Ανάπτυξης και Τεχνολογίας, προσφέροντας τεχνογνωσία στην έρευνα, στη στη βιοτεχνολογία, έρευνα στα φάρμακα χαμηλού Μ.Β., τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και την παραγωγή των φαρμάκων αυτών.

Συνεργάζεται, επίσης, με το ίδρυμα Bill & Melinda Gates συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Covid-19 Therapeutics Accelerator. Τέλος, η Boehringer Ingelheim υποστηρίζει τους ερευνητές παγκοσμίως μέσω της ανοιχτής πλατφόρμας καινοτομίας opnMe.com, στην οποία προσφέρει χωρίς κόστος 6 αντιικές ενώσεις επί συνόλου 43 φαρμακολογικών εργαλείων υψηλής ποιότητας. Η έρευνα για την ανεύρεση φαρμάκου για τον κορωνοϊό αποτελεί ευκαιρία για την ανάδειξη της δύναμης της ανοιχτής συνεργασίας στο επιστημονικό πεδίο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Είναι η άλλη πλευρά της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της εταιρείας.

Πρωτοβουλίες

Οι άνθρωποι είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο για την Boehringer Ingelheim. Η αρχή αυτή επιβεβαιώθηκε και με την κρίση του κορωνοϊού, καθώς ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας τους και ελαχιστοποίησης του κινδύνου. Η ευαισθητοποίηση για θέματα ασφάλειας των εργαζομένων δεν προέκυψε με τον κορωνοϊό. Η πρωτοβουλία «Be Safe» προϋπήρχε της υγειονομικής κρίσης και έχει σκοπό την καλλιέργεια κουλτούρας ασφαλείας στον εργασιακό χώρο.

Ο στόχος «Μηδέν ατυχήματα από επιλογή» είναι να οδηγήσει έναν οργανισμό, αρχικά κατευθυνόμενο από τους κανόνες και την εφαρμογή τους, σε έναν οργανισμό όπου η ασφάλεια είναι η πραγματική αξία.

Παράλληλα, η Boehringer Ingelheim δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος. Έχει θέσει σαφείς στόχους για τη μείωση της εκπομπής των ρύπων, τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, τη μείωση της κατανάλωσης νερού και τη διαχείριση των αποβλήτων με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Με στόχο τον συντονισμό όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων σε κάθε της τμήμα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει από το 2011 την πρωτοβουλία «Be Green».

Εταιρική κοινωνική ευθύνη εν μέσω πανδημίας

Η Boehringer Ingelheim συμβάλλει στη διασφάλιση της συνεχούς παροχής των φαρμάκων της σε όσους τα χρειάζονται και στην ανάληψη διαφόρων πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση του Covid-19. Χάρη την καθημερινή δέσμευση των εργαζομένων μας στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Κορωπί, την υψηλή τεχνολογία που διαθέτει στην παραγωγή και τα ισχυρά πρωτόκολλα ασφαλείας «Be Safe» που εφαρμόζονται, η Boehringer Ingelheim Ελλάς διασφάλισε τη συνεχή παροχή των καινοτόμων φαρμάκων της στον Έλληνα ασθενή, αλλά και στους ασθενείς από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο προς τις οποίες εξάγει από την Ελλάδα. Η Boehringer Ingelheim Ελλάς συνεργάστηκε με το Υπουργείο Υγείας για την προμήθεια του προσωπικού των νοσοκομείων με υγειονομικό υλικό προστασίας από τον κορωνοϊό. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας.

Επίσης συνεργάστηκε με τον σύλλογο ασθενών «Προμηθεύς» για την κάλυψη των αναγκών των αστέγων συμπολιτών μας με νερό και τρόφιμα, μια ενέργεια απολύτως αναγκαία, δεδομένου του κλεισίματος των εστιατορίων την εποχή της έξαρσης του κορωνοϊού που δυσκόλευε τους άστεγους ακόμη περισσότερο στην ανεύρεση νερού και τροφής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι  βέλτιστοι τρόποι προσέγγισης, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των ασθενών
Πώς το ChatGPT μπορεί να εμποδίσει την πολυφαρμακία
Καρκίνος του πνεύμονα: Πιο αποτελεσματική νεο-επικουρική θεραπεία με αντισώματα