Κύριε Καρούτζο, περιγράψτε μας τη διαδρομή του ομίλου Affidea στον χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας.

Η Affidea ιδρύθηκε το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών για όλους. Πρόκειται για μια εταιρεία πρότυπο στον χώρο της υγείας, που διακρίνεται για τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών της, που έχει ως κύριο μέλημα την υπεροχή μέσα από την ποιότητα και βασικό στόχο την κάλυψη της επιτακτικής ανάγκης για πρόληψη και προαγωγή της υγείας των συμπολιτών μας. Όραμα και βασική φιλοσοφία σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας του ομίλου μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μέσα από καινοτόμες και πλήρως προσβάσιμες από όλους υπηρεσίες υγείας.

Πού επενδύει η Affidea κατά προτεραιότητα;

Η ψηφιακή εποχή, σε συνδυασμό με την Τεχνητή Νοημοσύνη, αναπροσαρμόζει την πρακτική της ιατρικής φροντίδας στην οποία η Affidea επενδύει δυναμικά. Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, επισημαίνουμε την κρισιμότητα των στρατηγικών επενδύσεων, τη συμβολή στην εξέλιξη της τεχνολογίας, την επένδυση τόσο σε κορυφαίο εξοπλισμό όσο και σε έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο να παραμένουμε πάντα στην πρώτη γραμμή.

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των εφαρμογών καινοτόμων λύσεων στην υγεία;

Το μέγεθος της Affidea, μέσω του διευρυμένου δικτύου της σε 16 χώρες και 280 ιδιόκτητα ιατρικά κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, την καθιστά ιδανικό έδαφος δοκιμών για εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στην απεικόνιση. Στην Affidea ενώνουμε τις δυνάμεις μας καθημερινά για να προσφέρουμε στους εξεταζόμενους υψηλής ποιοτικής στάθμης φροντίδα, απαράμιλλη εξυπηρέτηση και εμπειρία.

Γι’ αυτό τον λόγο θέτουμε νέα όρια σε ό,τι αφορά την αυξημένη διαγνωστική ακρίβεια, την εξατομικευμένη θεραπεία και τη βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων. Με αυτό τον τρόπο οι γιατροί μας μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από τα εργαλεία της Τεχνητής Νοημοσύνης, τα οποία τους επιτρέπουν να ενισχύσουν την αξιοπιστία στη διάγνωση και τελικά να σώσουν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί πρωτοπορούμε συνεχώς, διαμορφώνοντας τις ιατρικές εξελίξεις και αφήνοντας το αποτύπωμά μας στην ιδιωτική περίθαλψη.

Ποια χαρακτηριστικά του ομίλου θεωρείτε ότι τον διαφοροποιούν έναντι του ανταγωνισμού;

Ο όμιλος, με την αδιάλειπτη παρουσία του στον χώρο της υγείας, έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των εξεταζόμενων, των ασφαλιστικών εταιρειών, του ιατρικού κόσμου και των συμπολιτών μας. Η αναγνώριση αυτή οφείλεται στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας, η οποία αντικατοπτρίζεται στη πιστοποιημένη τεχνολογική μας ανωτερότητα, στην τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού μας και στην περίθαλψη που παρέχουμε.

Προτεραιότητα για εμάς είναι ο εξεταζόμενος, στην υπηρεσία του οποίου αγωνιζόμαστε να προσφέρουμε τον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, την κλινική μας αριστεία και την κορυφαία ποιότητα για την οποία έχουμε βραβευθεί επανειλημμένως από αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας. Η ολική ποιότητά μας, το δίκτυό μας, οι υποδομές μας και οι άνθρωποί μας είναι τα χαρακτηριστικά που μας διαφοροποιούν και μας επιτρέπουν να στεκόμαστε σε καθημερινή βάση στο πλευρό των χιλιάδων εξεταζόμενων, ιδιωτών και ασφαλισμένων. Εμείς όλοι στην Affidea, εργαζόμενοι και διοίκηση, επενδύουμε και ενθαρρύνουμε με συνέπεια την καινοτομία, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελεί μονόδρομο ανεξαρτήτως τομέα δραστηριότητας. Η αίσθηση του κοινού στόχου που μας διαπνέει, αντανακλάται ξεκάθαρα στο ομαδικό πνεύμα, την αφοσίωση, την προσήλωση, το πάθος για την υγεία και τη συμπόνια για τον άνθρωπο.

Το αναπτυξιακό πλάνο της Affidea είναι σε εξέλιξη. Ποιες μονάδες και υπηρεσίες θα εγκαινιάσετε το επόμενο διάστημα;

Ο όμιλος συνεχίζει την ανάπτυξή του με ένα πολυετές πλάνο επενδύσεων και ανάπτυξης, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και περιλαμβάνει τόσο τη διεύρυνση του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, με νέες διαγνωστικές μονάδες στην Αττική, όσο και με τη δραστηριοποίηση και ανάπτυξη του ομίλου σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι εξελίξεις στην ιατρική, σε επίπεδο υπηρεσιών αλλά και εξυπηρέτησης, οδηγούν την Affidea στο να θέτει διαρκώς νέους στόχους και να αποτελεί σημείο αναφοράς και αξιοπιστίας, διευρύνοντας τις δραστηριότητες σε νέους τομείς, αγορές και παροχές υπηρεσιών.

Τι σημαίνει για τον ασθενή αλλά και για εσάς προσωπικά το όνομα «Affidea»;

Το όνομα Αffidea δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για την σύμπτυξη τριών λέξεων:

  • Affinity: δηλαδή στενή σχέση με τους ασθενείς και τους γιατρούς.
  • Fidelity: εμπιστοσύνη και αφοσίωση σε όλα όσα κάνουμε.
  • Idea: συνεχής πρόοδος μέσω των ιδεών και της καινοτομίας.

Η ονομασία εμπεριέχει και μετουσιώνει τις αξίες, όλες εκείνες τις αρχές που πρεσβεύουμε και εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας πρακτική.

Όραμα, τόσο δικό μου όσο και το ομίλου, είναι η Affidea να καταστεί μια «αγκαλιά» προσιτή και ανοιχτή για όλους. Με το άλφα κεφαλαίο, διότι θεωρούμε ότι η υγεία είναι το «Α και το Ω» στη ζωή μας, το πιο πολύτιμο αγαθό, που οφείλουμε να το προστατεύουμε και να το φροντίζουμε με κάθε μέσο και κάθε τίμημα. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι η υγεία! Κάτι που δεν είναι αυτονόητο στην Ελλάδα του 2020, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στο προσκήνιο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού