Η Pfizer Hellas συνεργάζεται με εταίρους σε όλο το οικοσύστημα καινοτομίας στην υγεία, με την επιστημονική κοινότητα, με φαρμακευτικές εταιρείες, με ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συλλογικά η μεγαλύτερη υγειονομική πρόκληση του αιώνα μας.

Η προσέγγιση της Pfizer στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αποτυπώνεται σε πέντε παγκόσμιες δεσμεύσεις, που ανακοίνωσε ο Έλληνας CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά:

  1. Πρόσβαση στα ερευνητικά εργαλεία και τα δεδομένα της Pfizer.
  2. Δημιουργία επίλεκτης διεπιστημονικής ομάδας.
  3. Συνεργασία και μεταφορά τεχνογνωσίας σε μικρές βιοτεχνολογικές εταιρείες έρευνας.
  4. Διάθεση παραγωγικών υποδομών της Pfizer για τις ανάγκες παραγωγής του εμβολίου, ακόμη κι αν αυτό ανακαλυφθεί από άλλη εταιρεία.
  5. Βελτίωση της ετοιμότητας του κλάδου, απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις.

H Pfizer συνεργάζεται με τη γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία BioNTech, για την ανάπτυξη mRNA εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 με νέο μηχανισμό δράσης (first-in-class). Οι κλινικές μελέτες ξεκίνησαν στα τέλη Απριλίου στη Γερμανία και στις αρχές Μαΐου στις ΗΠΑ.

Έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ και της κοινωνίας

Η Pfizer Hellas συνεργάζεται με την πολιτεία, την ιατρική κοινότητα και τις ιατρικές δομές, προκειμένου να συνεισφέρει στην κάλυψη έκτακτων αναγκών που δημιουργεί η υγειονομική κρίση.

Ήδη έχει προχωρήσει σε δωρεές αξίας άνω των 600.000 ευρώ για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και για τη στήριξη ασθενών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Στις σχετικές δράσεις περιλαμβάνονται:

  • Δωρεά για τον εξοπλισμό 100 κλινών ΜΕΘ με monitors μέτρησης ζωτικών λειτουργιών.
  • Δωρεά 100.000 προστατευτικών μασκών για χρήση στα νοσοκομεία.
  • Δωρεές για την κάλυψη επιμέρους αναγκών νοσοκομείων και την προστασία του ιατρικού προσωπικού, όπως ειδικές μάσκες FFP2 και FFP3, ειδικές στολές κ.ά.
  • Δωρεά 40.000 μασκών και 44.000 γαντιών για την προστασία της υγιεινής αστέγων συμπολιτών μας, σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του υπουργείου Εργασίας.
  • Στήριξη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, για την υλοποίηση του έργου «Μαζί απέναντι στην κρίση, για την ενημέρωση και υποστήριξη των χρόνια ασθενών».
  • Στήριξη του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» για την υλοποίηση προγράμματος πρόληψης σε 10 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε άστεγους και χρήστες ουσιών στην Αθήνα.
  • Στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν, για την υλοποίηση διαδικτυακού σεμιναρίου σε ασθενείς με ρευματικά νοσήματα αναφορικά με τη νόσο COVID-19.

Στο πλευρό των ανθρώπων

Από τα πρώτα κρούσματα στη χώρα μας, η εταιρεία υιοθέτησε στάση κοινωνικής ευθύνης και έλαβε δραστικά μέτρα πρόληψης, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας και την ευημερία των ανθρώπων.

Μέσα από το παγκόσμιο Πρόγραμμα Ιατρικών Υπηρεσιών, έδωσε στους επαγγελματίες υγείας της εταιρείας τη δυνατότητα να παρέχουν στη χώρα τους υπηρεσίες φροντίδας και θεραπείας σε ασθενείς. Για όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να λαμβάνουν στο ακέραιο την αμοιβή τους από την Pfizer και με την επιστροφή τους αναλαμβάνουν ξανά τα καθήκοντά τους στην εταιρεία.

Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Η Pfizer υλοποιεί απρόσκοπτα την επένδυσή της στη Θεσσαλονίκη, για την εγκατάσταση Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας, με εφαρμογή στον χώρο της υγείας.

Το Κέντρο βρίσκεται σε διαδικασία στελέχωσης και έχουν προκηρυχθεί θέσεις εργασίας για περισσότερους από 50 επιστήμονες με ανταπόκριση πολύ μεγάλη από Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας.

Προβλέπεται να απασχολήσει περισσότερους από 200 επιστήμονες υψηλής κατάρτισης.

«Μεγαλώνουμε με Υγεία»

Στον αγώνα της ανθρωπότητας κατά του κορωνοϊού, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν η ενημέρωση και η επιλογή ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Με προτεραιότητα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε κρίσιμα θέματα υγείας, η Pfizer Ελλάς υλοποιεί μία πρωτοβουλία, με βασικό μήνυμα «Μεγαλώνουμε με Υγεία». Η πρωτοβουλία υλοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και YouTube.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση, για τη σημασία της πρόληψης, καθώς και για τα οφέλη από την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών με σκοπό τη διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής σε καθημερινή βάση.

Η πανδημία της νόσου Covid-19, μάλιστα, ανέδειξε με εμφατικό τρόπο, την αξία της προστασίας της υγείας μας αλλά και τη σημασία της έγκυρης ενημέρωσης, για θέματα που αφορούν την πρόληψη, τη διατροφή και τη φυσική κατάσταση.

Ανταποκρινόμενη στις νέες αυτές συνθήκες, η Pfizer Ελλάς ανανέωσε το περιεχόμενο της ενότητας «Η Υγεία σου» στον ιστότοπό της και τη σελίδα στο Facebook «Μεγαλώνουμε με Υγεία», με οδηγίες προστασίας από τη νόσο COVID-19.

Εμπλούτισε ακόμα περισσότερο το κανάλι στο Youtube «Μεγαλώνουμε με Υγεία», παρουσιάζοντας μια νέα σειρά από videos, σε συνεργασία με ειδικούς στους τομείς της διατροφής, της άθλησης, αλλά και του life coaching, οι οποίοι παρέχουν συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες για όλους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα