Από μη εξειδικευμένους παθολόγους-ογκολόγους, γίνεται η χημειοθεραπεία σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Οι διοικήσεις αναθέτουν το σύνθετο αυτό έργο σε πνευμονολόγους ή γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, καθώς σπανίζουν οι προσλήψεις νέων γιατρών στο ΕΣΥ. Οι εκπρόσωποι των καρκινοπαθών θεωρούν απαράδεκτη αυτή τη διαδικασία, τονίζοντας ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τη ζωή τους.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδας κ. Περσεφόνη Μήττα, τόνισε την Τρίτη ότι σε πολλές περιπτώσεις, απλοί παθολόγοι χορηγούν στους ασθενείς τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα, τα οποία είναι τοξικά και συχνά έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Σερρών κ. Έφη Μέρμυγκα ανέφερε ότι η μονάδα χημειοθεραπείας του νοσοκομείου Σερρών λειτουργεί χωρίς ειδικευμένο ογκολόγο-παθολόγο. Τα τελευταία χρόνια, δεν έχει στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό, με αποτέλεσμα οι χημειοθεραπείες να γίνονται από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί, αναγκάζονται να επικοινωνούν συχνά με τους συναδέλφους τους από το 'Θεαγένειο' Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάρουν οδηγίες. Σε άλλες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι ασθενείς υποχρεώνονται να μετακινηθούν για τη θεραπεία τους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με σημαντική οικονομική και ψυχολογική επιβάρυνση.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο