Της ΣΟΦΙΑΣ ΝΕΤΑ

Σε ανώδυνη στιγμιαία δωρεάν εξέταση από γιατρούς, των επιπέδων ολικής χοληστερόλης σε ειδικά, καλά οργανωμένα περίπτερα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας μπορούν να υποβληθούν οι κάτοικοι της χώρας μας.

Το Ίδρυμα, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας για την αξία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, πραγματοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα ‘Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης’, με την επιστημονική συνδρομή του Α’ Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου ‘Ο Ευαγγελισμός’.


Περίπτερα θα λειτουργούν σε:

  • Θεσσαλονίκη: 30 Μαΐου έως και 1η Ιουνίου 2007, πλατεία Αριστοτέλους.
  • Καλαμάτα: 7 και 8 Ιουνίου 2007, πλατεία Βασιλέως Γεωργίου.
  • Έδεσσα: 14 και 15 Ιουνίου 2007, περιοχή Δημοτικού Σταδίου.
  • Αθήνα: 23 έως και 26 Ιουνίου 2007, αίθουσα Μετρό στο Σύνταγμα.


Πέραν από τον έλεγχο ολικής χοληστερόλης είναι εξίσου σημαντική η ενημέρωση των εξεταζομένων από τους γιατρούς, για το σύνολο των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου αλλά και η προβολή του προβλήματος των καρδιαγγειακών νοσημάτων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εξετάζοντας συνολικά 30.000 άτομα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, και Αλεξανδρούπολη το μήνα Ιούνιο του 2005 και 2006, οι ειδικοί του Ιδρύματος, δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ίσως βάση σύγχρονων δεδομένων για τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου που ενδημούν στον Ελληνικό πληθυσμό.
Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι μόνο το 50% των ερωτηθέντων γνώριζε αν έχει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Αλλά και από αυτούς που γνωρίζουν το πρόβλημα, μόνο το 31% έλαβε κάποια μέτρα για να το αντιμετωπίσει, ενώ το 25% δεν έχει ποτέ λάβει κάποια σχετική συμβουλή από ιατρό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θ Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες, ειδικά στο γαστρεντερικό
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα