Σε επικοινωνιακά ελλείμματα του υπουργείου Υγείας, αποδίδει η κ. Παπακώστα τον θόρυβο που ξέσπασε με τη συχνότητα διενέργειας του τεστ Παπ και των μαστογραφιών στις ασφαλισμένες του ΕΟΠΥΥ.

“Καμιά φορά, δίνουμε πολλή σημασία στην επικοινωνία και όχι στην ουσία και εμείς δεν είμαστε τόσο καλοί στην επικοινωνία, όπως πρέπει να ομολογήσω”, ανέφερε η υφυπουργός Υγείας, μιλώντας στο BHMA FM.

Σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, η ουσία είναι ότι ένα σύγχρονο υπουργείο Υγείας που θέλει να εξασφαλίσει την υγεία των πολιτών και την πρόληψη πρέπει να έχει κατευθυντήριες οδηγίες, έναν οδικό χάρτη από την παγκόσμια κοινότητα:

“Αυτό κάναμε για πρώτη φορά και είναι επιτυχία”, σχολίασε.

Για το τεστ Παπ – είπε – η κατευθυντήρια οδηγία ήταν κάθε τρία χρόνια. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι το υπουργείο ήταν υποχρεωμένο να ακολουθήσει αυτήν την οδηγία.

Το Τεστ Παπ συνεπώς θα γίνεται όπως γινόταν και δεν θα αλλάξει τίποτα.

Μαστογραφίες

Για τις μαστογραφίες, η υφυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται να ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα, ένα πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων (screening), για τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού.

Θα γίνεται με προγραμματισμό και φυσικά δωρεάν, ώστε να ενημερωθούν οι γυναίκες πώς γίνεται ο έλεγχος του μαστού, σε ποια ηλικία χρειάζεται η μαστογραφία και με ποια διαδικασία.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management