Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό καταγγέλλεται ότι συνέβη την περασμένη εβδομάδα, κατά την πανυγειονομική απεργία.

Αστυνομικοί πήγαν στο νοσοκομείο των Μολάων Λακωνίας και ζήτησαν τα στοιχεία των απεργών, γιατρών και εργαζομένων!

“Η ενέργεια αυτή επαναφέρει μνήμες από μαύρα χρόνια και θέτει ερωτηματικά που απαιτούν άμεση απάντηση”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ του νομού Λακωνίας.

Οι γιατροί ζητούν να πληροφορηθούν ποιος έδωσε την εντολή αυτή στους αστυνομικούς και ποιο είναι ακριβώς το ενδιαφέρον της Ελληνικής Αστυνομίας για τους απεργούς:

“Εκτός και αν απεργός ίσον τρομοκράτης ή άτομο εκτός νόμου ή εγκληματίας ή ταραχοποιό στοιχείο”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ζητούν, επίσης, να πληροφορηθούν από πότε πρέπει να δίνουν γιατροί και εργαζόμενοι απεργοί αναφορά στην αστυνομία για το εάν θα απεργήσουν ή όχι.

“Γιατί η αστυνομία φοβάται για πρόκληση ταραχών από τους απεργούς στο νοσοκομείο Μολάων; Έγινε ποτέ κάτι ανάλογο;”, αναρωτιέται το προεδρείο της Ένωσης.

Γιατί από όλη την Ελλάδα – σημειώνει – επελέγη μόνο το νοσοκομείο των Μολάων να εξακριβωθούν τα στοιχεία των απεργών;

Εκφοβισμός

Οι γιατροί καλούν τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας να διερευνήσει την καταγγελία και να δώσει απάντηση γιατί στο νοσοκομείο Μολάων επιχειρήθηκε ο εκφοβισμός των εργαζομένων κατά την άσκηση του αναφαίρετου ατομικού δικαιώματος συμμετοχής στην απεργία.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας