Έντονο προβληματισμό προκαλεί καταγγελία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για νέο περιστατικό λοίμωξης στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έπειτα από καισαρική τομή, η μητέρα εμφάνισε μετεγχειρητικές επιπλοκές και το νεογέννητο χρειάστηκε να διακομιστεί στην Πάτρα.

Από το υπουργείο Υγείας διαψεύδεται το περιστατικό και αναμένεται απάντηση από το διοίκηση του νοσοκομείου το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η μητέρα εμφάνισε αυξημένα εργαστηριακά ευρήματα (19.000 λευκά, αυξημένη CRP και ηπατικά ένζυμα), τα οποία παραπέμπουν σε φλεγμονή.

Αποδίδονται σε εισχώρηση τοξικών ιατρικών αερίων στον οργανισμό ή σε νοσοκομειακά μικρόβια.

Πρόκειται για τα δύο προβλήματα που εμφάνιζε το νοσοκομείο πριν κλείσουν τα χειρουργεία, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ανάλογη εικόνα εμφάνισε και το νεογνό (αυξημένη CPR), η οποία αποδίδεται σε περιγεννητική ασφυξία ή νεογνική λοίμωξη.

Κλειστά

Τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου παρέμειναν κλειστά από τις 2 Δεκεμβρίου 2016 αμέσως μετά από μία σειρά από τραγικά συμβάντα.

Συστήθηκε Επιτροπή επαναλειτουργίας των χειρουργείων του νοσοκομείου, με στόχο να γίνει ενδελεχής περιβαλλοντικός έλεγχος στις αίθουσες των χειρουργείων.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η λήψη δειγμάτων έγινε δύο μήνες μετά το τραγικό συμβάν και μάλιστα μετά τον καθαρισμό!

 

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πέθανε ο πρώτος λήπτης μοσχεύματος νεφρού από χοίρο
12 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή
'Ολο και λιγότεροι νέοι θέλουν να γίνουν νοσηλευτές - Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ