Προβληματισμό προκαλεί το δεύτερο κρούσμα, με τραυματισμό, κατάρρευσης σοβάδων σε δημόσιο νοσοκομείο.

Πριν από έναν μήνα, είχε πέσει μέρος του τοίχου στο νοσοκομείο Κιλκίς, τραυματίζοντας μία εργαζόμενη.

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, κατέρρευσε ταβάνι στο Κρατικό της Νίκαιας, τραυματίζοντας τη μητέρα νεαρού, ο οποίος νοσηλευόταν στην Ορθοπεδική κλινική.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το ατύχημα συνέβη σε θάλαμο νοσηλείας και τραυμάτισε σοβαρά τη συνοδό του ασθενούς, ο οποίος επρόκειτο να χειρουργηθεί σήμερα.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ δημοσιοποίησε και φωτογραφίες από τον θάλαμο, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας και σημειώνοντας πως οι υποδομές και ο εξοπλισμός των νοσοκομείων είναι σε πολύ κακή κατάσταση, λόγω ελλιπούς συντήρησης.

“Προτιμούν να διαθέτουν 18.600 ευρώ να βάψουν το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να αλλάξουν κουρτίνες, αντί να συντηρήσουν τα Νοσοκομεία”, αναφέρει χαρακτηριστικά, θεωρώντας πως το περιστατικό προκαλεί ντροπή.

Κιλκίς

Τον περασμένο μήνα, είχε υπάρξει παρόμοιο περιστατικό στο νοσοκομείο του Κιλκίς, το οποίο προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό ασκούμενης βοηθού Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων.

Η τραυματίας είχε υποβληθεί σε κλινική εξέταση και ακτινολογικό έλεγχο.

Το περιστατικό είχε συμβεί σε είσοδο της Α' πτέρυγας (κατασκευής 1937), όπου κατέρρευσε ο σοβάς της οροφής. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στην ίδια πτέρυγα είχε πέσει πέρυσι μεγάλο κομμάτι σοβά σε θάλαμο κλινικής.

Στον ίδιο χώρο, στεγάζονται κοιτώνες γιατρών, όπου υπάρχει εκτεταμένη αποκόλληση και πτώση σοβάδων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα