Στήριξη από όλους τους υγιειονομικούς φορείς ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ο οποίος σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε με τους Προέδρους από τα Περιφερειακά Τμήματα όλης της χώρας και τους εκπροσώπους των Ακαδημαϊκών από τα τέσσερα Τμήματα Φυσικοθεραπείας, ενέκρινε ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου πολιτισμού και Αθλητισμού ‘’ Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές και εκπαιδευτές – Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις’’.

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου Νόμου για τον Αθλητισμό, αναφέρεται ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου έχει σαν πρώτιστο σκοπό "την προαγωγή και ανάπτυξη της Φυσικοθεραπείας ως ανεξάρτητης και αυτόνομης επιστήμης και την παροχή υπηρεσιών υψηλής στάθμης στο κοινωνικό σύνολο" καθώς και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπάρχουν διατάξεις που βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Στο πλαίσιο αυτό ζητάται η απόσυρση των επίμαχων άρθρων του Σχεδίου νόμου

· Γιατί υποβαθμίζει και υποβιβάζει την μορφή και τον χαρακτήρα του επαγγέλματος του Φυσικοθεραπευτή (με το άρθρο 74), δίνοντας την δυνατότητα της παροχής σε μη θεσμοθετημένους φορείς υγείας-σε χώρους άθλησης και μάλιστα από ‘’υπερβάλλοντα ζήλο΄΄ ενός αναρμόδιου Υπουργείου (Πολιτισμού και Αθλητισμού), άγνωστο για πιο λόγο .

· Γιατί παραβιάζει τα διακριτά όρια στο προβλεπόμενο πλαίσιο προσόντων (με τα άρθρα 38 και 39), εκχωρώντας ‘’από το παράθυρο΄΄ επαγγελματικά δικαιώματα ‘’κατά το δοκούν’’ και κατά την κρίση του συντάκτη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρου Λυμπερίδη, "Η υγεία των πολιτών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση καθώς αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό και δεν πρέπει να διακινδυνεύεται με κανένα τρόπο. Οι υπηρεσίες φυσικοθεραπείας πρέπει να παρέχονται σε οργανωμένους χώρους, καθώς το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο είναι ισχυρό και σε καμιά περίπτωση δεν θα αντεχτούμε ανατροπή του πλαισίου για όφελος των επιχειρηματιών. Αν δεν αποσυρθεί, ο κλάδος είναι έτοιμος για δυναμικές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της τα παραπάνω".

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;
Πόσα παιδιά εισάγονται σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή