Αιχμηρά σχόλια για την κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο τομέα Υγείας, κάνει το Κίνημα Αλλαγής.

Με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση πως οδηγεί σε αδιέξοδο το σύστημα:

“Με εικονικές προσλήψεις, ψέματα διαρκείας και περικοπές στη χρηματοδότηση, ούτε τα χειρουργεία μπορούν να λειτουργήσουν, ούτε οι λίστες ακτινοθεραπείας μπορούν να περιοριστούν, ούτε η συντήρηση κτιρίων και εξοπλισμού να πραγματοποιηθεί.

Τα όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία, από τη Χαλκιδική έως την Πεντέλη και από τη Λήμνο έως το Ιπποκράτειο, είναι αποτέλεσμα της ίδιας ανικανότητας, που με την 'φούσκα' των ΤΟΜΥ και την εγκατάλειψη των Κέντρων Υγείας, έχει οδηγήσει σε πλήρη διάλυση την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και έχει αφήσει χωρίς συμβεβλημένους γιατρούς 9,5 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες”.

Από το ΚΙΝΑΛ γίνεται λόγος για μοιραίο πρωθυπουργό και “δίδυμο της καταστροφής στην Υγεία”, καθώς από την Πρωταπριλιά του 2015, έταζαν χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις, αλλά κατέληξαν να κρατούν ομήρους γιατρούς και εργαζόμενους, με συμβάσεις που οι ίδιοι χαρακτήριζαν, ως συμβάσεις “δουλοπάροικων”:

“Είναι οι ίδιοι που έταζαν μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα και κατέληξαν να 'παίρνουν' μια σύνταξη το χρόνο, από κάθε συνταξιούχο, αυξάνοντας και τις εισφορές και τη συμμετοχή και τις τιμές στα φάρμακα”.

Θεωρώντας πως αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει, καθώς, όσο μένει, βλάπτει σοβαρά την Υγεία, το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει τα εξής:

Το Κίνημα έχει δημοσιοποιήσει συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο που εγγυάται την αναγέννηση του ΕΣΥ, με ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας για όλους τους Έλληνες.

Συνεννόηση

Για να γίνει αυτό πράξη, η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική και συνεννόηση στην Υγεία και αυτά μόνο ένα Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τα επιβάλλει.

“Και στην Υγεία, το δίλημμα είναι ίδιο, ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και περιπέτειες”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ εκφράζουν την ελπίδα να είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα , ότι την ώρα που στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αναβάλλονται χειρουργεία, η διοίκηση μαζί με γιατρούς ξεκίνησε “Ταξίδι στα Κύθηρα”, όπου θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους...

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας