Τα νεότερα δεδομένα στα εμβόλια, η αλλεργία των βρεφών στο γάλα, η διαφορική διάγνωση φυσαλιδώδους εξανθήματος στα παιδιά και το τέλος της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην 9η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εργαστηρίου Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», που έγινε στο Πόρτο Χέλι στις 26 - 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Στην επιστημονική συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης τα νεότερα δεδομένα για το άσθμα στα παιδιά, η υπερχοληστεριναιμία και η υποτονία στη νεογνική και βρεφική ηλικία.
Κατά τη συνάντηση στην οποία μετείχαν περισσότεροι από 300 παιδίατροι, η παρουσία του Ιασώ Παίδων ήταν δυναμική.
Διακεκριμένοι ομιλητές από όλο το φάσμα των παιδιατρικών ειδικοτήτων παρουσίασαν ενδιαφέροντα παιδιατρικά θέματα, καθώς και νέες μεθόδους που ακολουθούνται σήμερα στην ιατρική επιστήμη.
Μεταξύ των παρευρισκομένων από το ιατρικό προσωπικό του ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ ήταν ο κ. Παναγιώτης Λαγός, Καθηγητής Παιδιατρικής και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, η κ. Θεοδώτα Λιακοπούλου-Τσιτσιπή, Παιδίατρος, Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, η κ. Ελένη Γεωργάκη- Αγγελάκη, Παιδονεφρολόγος - α. Επίκουρη Καθηγήτρια Παν/μίου Αθηνών, Υπεύθυνη Παιδονεφρολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, ο κ. Σταύρος Διαμαντόπουλος, Λέκτορας Παν/μίου Θεσσαλίας, Επιστημονικός Σύμβουλος ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, η κ. Παναγιώτα Καφρίτσα, Παιδογαστρεντερολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/ μίου Αθηνών, η κ. Ιωάννα Μπαρμπουνάκη, Παιδίατρος, Υποδιευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, ο κ. Μάριος Παπαδόπουλος, Παιδοπνευμονολόγος - Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, η κ. Τάλια Τσιβιτανίδου- Κακούρου, Παιδοδερματολόγος, Σύμβουλος Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, Συνεργάτης ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ και πολλοί άλλοι πανεπιστημιακοί και νοσοκομειακοί ιατροί.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατί είναι καλό να έχουμε οικογενειακές παραδόσεις
Βαρηκοΐα - απώλεια ακοής: Τι την προκαλεί και σε ποιες περιπτώσεις είναι αναστρέψιμη
Ακουστικό τραύμα και θορυβογενής απώλεια ακοής - Πόσα ντεσιμπέλ είναι ασφαλή