Ο καθηγητής του Χάρβαρντ Νικόλας Χρηστάκης βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος των Public με την αφορμή της έκδοσης του νέου του βιβλίου. Ο ένας από τους 100 «ισχυρότερους» ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Time, συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη.

Το Ιατροnet βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει και να καταγράψει τη συνάντηση που δεν θα μπορούσε να μην είναι ενδιαφέρουσα.

Γύρω στις οκτώ, η προσέλευση του κόσμου στο θαυμάσιο café του 5ου ορόφου των Public ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων. Δεν είναι και πολλές οι φορές που μπορεί κανείς να υποβάλει ερωτήσεις σε έναν από τους εκατό ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου- και μάλιστα στα ελληνικά!

«Η ευτυχία μπορεί να κρύβεται σε πολύ μικρότερα πράγματα από αυτά που πιστεύουμε», συμπέρανε απολογούμενος για τα ελληνικά του ο προσηνής ελληνοαμερικανός καθηγητής, ο οποίος απέφυγε να σκορπίσει εύκολες «συνταγές ευζωίας», αλλά μοιράστηκε με το κοινό τα συμπεράσματα των ερευνών του, καθώς και τις δικές του αναρωτήσεις.

Οι ίδιες οι δομές των κοινωνικών δικτύων μπορούν πιθανότατα να χαρτογραφηθούν, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πολύπλοκο για να το έχουμε ως «τυφλοσούρτη» εκτίμησε ο κ. Χρηστάκης που εξέπληξε το ακροατήριο υπογραμμίζοντας πως η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας πολύ λίγο έχει αλλάξει τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επιζώντες από καρκίνο μαστού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για δεύτερο καρκίνο [μελέτη]
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες