Γνωστός από το θέατρο και την τηλεόραση, ο Χάρης Ρώμας δεν περνά απαρατήρητος. Δυναμικός, με μεστό λόγο, σοβαρός και αξιοπρεπής. Μας προκάλεσε έκπληξη η πληροφορία πως έχει τελειώσει την Ιατρική, αλλά προτίμησε το θεατρικό σανίδι.

Πώς γίνεται ένας νέος να κοπιάσει, να πάρει το πτυχίο του γιατρού και να μην ασκήσει το επάγγελμα; Τι είναι αυτό που βαραίνει στη διαδικασία μίας τόσο κρίσιμης επιλογής;

Το Iatronet συνομίλησε με τον κ. Ρώμα, ο οποίος είχε την ευγένεια να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, παρά τον καθημερινό φόρτο εργασίας. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Τι σας έκανε να επιλέξετε το επάγγελμα του ηθοποιού από το λειτούργημα του γιατρού;

Και το επάγγελμα που διάλεξα (μάλλον το τετράπτυχο: ηθοποιός – συγγραφέας – σκηνοθέτης - στιχουργός) το θεωρώ λειτούργημα και το εξασκώ με προσήλωση, αγάπη και ευλάβεια. Το διάλεξα, όχι υποτιμώντας τις (δύσκολες και όμορφες) σπουδές μου στην Ιατρική, αλλά γιατί απλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Γεννήθηκα καλλιτέχνης και το απέπνεε ο κάθε πόρος του κορμιού μου!

Πιστεύετε πως υπάρχει δόση υποκριτικής και στον ιατρικό κόσμο;

Ισχύει για τους μεγαλοκαριερίστες γιατρούς που υποδύονται τους άνετους και φιλικά διακείμενους αλλά είναι έντονα ανταγωνιστικοί. Κατά τα άλλα, οι γιατροί δεν υποκρίνονται ούτε στους συγγενείς ασθενών όταν πρόκειται να ανακοινώσουν κάτι δυσάρεστο.

Οι πιο δυνατές στιγμές σας προέρχονται από την Ιατρική ή την ηθοποιία;

Προέρχονται από την Ιατρική, διότι ήμουν παρών στο θάνατο ενός ασθενούς και ήμουν μόλις 19 ετών. Το συναίσθημα του θανάτου είναι δυνατότερο ακόμη και από αυτά που προκαλεί το σπουδαιότερο καλλιτέχνημα.

Ισχύει αυτό που λένε πως ο γιατρός είναι "Θεός" για τον ασθενή;

Ναι, ισχύει, διότι οι άνθρωποι μπροστά στις αρρώστιες αισθάνονται απροστάτευτοι και έχουν ανάγκη να αντλήσουν δύναμη από τον γιατρό τους. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πολιτικοί προέρχονται από τον χώρο της Ιατρικής. Ο κόσμος ψηφίζει τους γιατρούς.

Τι σας καλύπτει περισσότερο; Το θέατρο ή η τηλεόραση;

Θα σας πω το προφανές: το θέατρο, διότι είναι η βάση της δουλειάς μας. Όμως, αντιμετωπίζω την τηλεόραση ως υψηλή τέχνη και είμαι ευγνώμων για την αναγνωρισιμότητα και τις απεριόριστες δυνατότητες που μου έδωσε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;