Την αποκλειστική τους συνεργασία ανακοινώνουν οι εταιρίες Aμβυξ και Σέμελη Οινοποιητική, για τη διανομή, την εμπορία και την προώθηση των κρασιών του Κτήματος SEMELI.

Η Αμβυξ, με ιστορία 100 ετών, είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη Ελληνική εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας.

Η SEMELI, με ιστορία 38 ετών, είναι μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες στην Ελλάδα, με ιδιόκτητους αμπελώνες και ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο που λειτουργεί από το 2003, μέσα στον πιο ποιοτικό αμπελώνα της Νεμέας, το Κούτσι.

Η Νεμέα και η Μαντινεία θεωρούνται από τις πιο σημαντικές οινολογικές ονομασίες στην Ελλάδα, ενώ τα οινοποιεία της Νεμέας κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων της χώρας. Δύο σημαντικές περιοχές-τόποι καταγωγής των κρασιών SEMELI, που φημίζεται για την ποικιλία Αγιωργίτικου και Μοσχοφίλερου αντίστοιχα, με πιστοποίηση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Οι σημαντικές αυτές γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, το Αγιωργίτικο, το Μοσχοφίλερο, ο Ροδίτης και η Μαλαγουζιά, συνδυάζονται συχνά από το Κτήμα με καταξιωμένες διεθνείς που καλλιεργούνται τοπικά, όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Syrah, το Chardonnay, το Sauvignon Blanc και το Gewürztraminer.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αμβυξ κ. Γιάννης Αρτινός ανέφερε: «Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε τα κρασιά του Κτήματος SEMELI στο χαρτοφυλάκιο της Αμβυξ. Από το 1979, η SEMELI αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές οινοποιητικές μονάδες και μια από τις σπουδαιότερες αναπτυξιακές επενδύσεις στον τομέα του κρασιού στην Ελλάδα. Αυτή, η στρατηγικής σημασίας συνεργασία, σηματοδοτεί μια νέα εποχή, τόσο για την Αμβυξ, όσο και για το Κτήμα SEMELI.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SEMELI κ. Κώστας Γιαννακόπουλος σημείωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση στην ιστορία του Οινοποιείου, η οποία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την πορεία της Εταιρίας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς αποκτούμε έναν σημαντικό εμπορικό εταίρο. Η συνεργασία αυτή θα προσδώσει και στις δύο πλευρές, αλλά κυρίως στους πελάτες μας, αμοιβαία οφέλη και θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και την αύξηση πωλήσεων στην εγχώρια αγορά».

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας