Στην εξαγορά εργοστασίου αλλά και φαρμάκου από την Sanofi αντί του ποσού των 60 εκατ. δολαρίων προχώρησε η  Partner Therapeutics (PTx) που εδρεύει στη Βοστώνη.

Η εταιρεία δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι απέκτησε το sargramostim, ένα φάρμακο  της Sanofi που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία, το οποίο καταπολεμά λοιμώξεις μετά από μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Η Genzyme, θυγατρική της Sanofi είχε αποκτήσει το sargramostim από την Bayer Healthcare το 2009 ως μέρος μιας συμφωνίας με τρία φάρμακα.

Στο πλαίσιο της  συμφωνίας με τη Sanofi, η PTx απέκτησε και το εργοστάσιο παραγωγής στο Seattle, το οποίο είναι αφιερωμένο στην παραγωγή του sargramostim. Την οποία μονάδα, η Genzyme είχε πληρώσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το εργοστάσιο δεν θα παράγει μόνο το sargramostim, αλλά θα χρησιμεύσει και ως το κεντρικό κέντρο παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας για την εργασία της PTx σε άλλες περιοχές.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να δοκιμάσει το sargramostim,  και σε άλλες ασθένειες, όπως το μελάνωμα και τη δηλητηρίαση από ακτινοβολίες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;