Η τετραετής συνεργασία έρευνας και ανάπτυξης της Merck & Co με την NGM Biopharmaceuticals έχει φέρει τους πρώτους καρπούς της. Πρόκειται για μια συμφωνία άδειας για ένα φάρμακο με δυνατότητα να θεραπεύσει τη μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα (NASH) και τον διαβήτη τύπου 2.

Η καινοτομία του είναι ότι αντιπροσωπεύει μια εντελώς νέα κατηγορία φαρμάκων με δυνατότητα χορήγησης ενέσιμης ινσουλίνης μία μόνο φορά το μήνα (καθόλη τη διάρκεια της νόσου). 

Η Merck αναφέρει ότι το NGM313 έχει δυνητικό ρόλο τόσο στο NASH όσο και στον διαβήτη, επειδή και οι δύο ασθένειες συνδέονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη. Περίπου τα δύο τρίτα των διαβητικών τύπου 2  αναπτύσσουν μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα και μόνο στην Αμερική υπάρχουν περίπου 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι και με τις δύο  νόσους.

Η NGM Bio και η Merck άρχισαν να συνεργάζονται το 2015, με την φαρμακοβιομηχανία  να υπογράφει συμφωνία ανάπτυξης ύψους 450 εκατ. δολ. με την εταιρεία βιοτεχνολογίας, προκειμένου να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία ανακάλυψης βιολογικών φαρμάκων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας