Αγγλικός όρος
emulsification
Ορισμός
1. Η διαδικασία παρασκευής ενός γαλακτώματος, επιτρέποντας την ανάμιξη λίπους και νερού.
2. Η
διάσπαση μεγάλων σφαιριδίων λίπους στο έντερο σε μικρότερα, ομοιόμορφα κατανεμημένα σωματίδια, η οποία επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό από τα χολικά
οξέα, τα οποία ελαττώνουν την επιφανειακή τάση.
Ετυμολογία
[Λατ. emulsio, γαλάκτωμα, + favere, ποιώ, παρασκευάζω]
Φωτιές άναψε μία ανάρτηση του καθηγητή Γενετικής Μανώλη Δερμιτζάκη. Ποια είναι τα επιχειρήματα των αυριανών γιατρών.... Περισσότερα »
Τι λέει o Νίκος Παπαευσταθίου για την πίεση στο σύστημα Υγείας και τις προετοιμασίες, προκειμένου να μην υπάρξουν εικόνες, σαν της Θεσσαλονίκης.... Περισσότερα »
Αύξηση καταγράφεται διαχρονικά στις θετικές απαντήσεις και μείωση στις αρνητικές, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Pulse.... Περισσότερα »
Μετά από μια αποβολή ή τον χαμό ενός μωρού στον τοκετό, η εγκυμοσύνη μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη για πολλές γυναίκες.... Περισσότερα »
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου 2021), ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας ... Δείτε το video