Ένα προϊόν ενυδάτωσης για τα χείλη είναι κάτι πρακτικό το οποίο κάθε κορίτσι –και αγόρι ενίοτε- μεταφέρει μαζί του όλη την ώρα. Τα προϊόντα για τα χείλη παρέχουν υγρασία σε αυτά και τα κρατούν ενυδατωμένα. Ένα βάλσαμο για τα χείλη θα τα κάνει πιο μαλακά και θα διατηρηθεί το φυσικό τους χρώμα άθικτο. Το ελάχιστο χρώμα που υπάρχει στο «μαλακτικό» για τα χείλη θα προσφέρει επίσης λάμψη στα χείλη σας.

Η τακτική εφαρμογή του balm για τα χείλη θα τα κρατήσει υγιή και θα τα αποτρέψει από την ξηρότητα. Αλλά ίσως να χρησιμοποιείτε τα balms για τα χείλη που πωλούνται στα καταστήματα και περιέχουν τεχνητό χρώμα και χημικά. Η υπερβολική χρήση αυτών των balms για τα χείλη μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά θρέψη. Για να προστατεύσετε τα χείλη σας από κάθε είδους ζημιά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας προϊόν ενυδάτωσης. Ένα σπιτικό balm για τα χείλη θα σας προσφέρει όλα τα οφέλη και δεν θα έχει κανένα είδος παρενέργειας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τον ευκολότερο τρόπο να φτιάξετε το δικό σας προϊόν ενυδάτωσης.

Μέθοδος 1

Συστατικά:

    -Κερί μέλισσας ή βαζελίνη
    -Λάδι καρύδας
    -Αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
    -Μικρό δοχείο

Μέθοδος - Λιώστε μια κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας ή βαζελίνη και λίγες σταγόνες λάδι καρύδας. Μην τα ζεστάνετε πάρα πολύ και μόλις η θερμοκρασία γίνει κανονική, προσθέστε 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου στο μείγμα σας. Ανακατεψτε καλά και ρίξτε το μείγμα σε ένα μικρό δοχείο. Αφήστε το να «κάτσει» για κάποιο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιήστε το μόλις κρυώσει εντελώς.

Μέθοδος 2

Συστατικά:

    -Κηρήθρα
    -Λάδι καρύδας
   -Αιθέριο έλαιο δυόσμου ή λάδι λεβάντας ή ακατέργαστο μέλι
    -Χρώμα από τρόφιμα ή σκιά ματιών για χρώμα
    -Μικρό δοχείο

Μέθοδος - Αρχικά, θερμαίνετε το λάδι από κερί και το έλαιο καρύδας σε ένα δοχείο και τα αφήνετε να λιώσουν ώστε να αναμειχθούν σωστά. Μην υπερθερμαίνετε το μείγμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη αντί για κερί μέλισσας. Μόλις το κερί και το λάδι φτάσουν σε κανονική θερμοκρασία, προσθέστε το χρώμα της επιλογής σας. Μπορείτε επίσης να πασπαλίζετε την αγαπημένη σας σκιά ματιών αντί για το φυσικό χρώμα των τροφίμων. Τώρα τα ανακατεύτε καλά. Έπειτα προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο μείγμα. Ρίξτε το μίγμα σε ένα μικρό δοχείο και κρατήστε το μέσα στο ψυγείο. Μετά από λίγες ώρες, το βάλσαμο για τα χείλη είναι έτοιμο για χρήση.

Μέθοδος 3

Συστατικά:

    -Κερί μέλισσας ή βαζελίνη
    -Βούτυρο κακάο
    -Γλυκό αμυγδαλέλαιο
    -Μέλι
    -Μικρό δοχείο

Μέθοδος - Πάρτε μια κουταλιά της σούπας κερί μελισσών ή βαζελίνη, μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο κακάο και 4 κουταλάκια του γλυκού λάδι γλυκού αμυγδάλου και θερμάνετε σε μεσαία θεμροκρασία. Μόλις το κερί λιώσει, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι για γεύση. Τώρα θερμαίνετε και πάλι το μείγμα για λίγο για να συνδυάσετε καλά όλα τα συστατικά. Αργότερα, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Ρίξτε το διάλυμα σε δοχείο και αφήστε το να κρυώσει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο