Τα μαύρα στίγματα αποτελούν πρόβλημα για πολύ κόσμο και δυστυχώς η αφαίρεση τους μπορεί να γίνει πολύ επίπονη. Δοκιμάζουμε ό, τι μπορούμε, τα πιέζουμε, χρησιμοποιούμε ταινίες για τη μύτη και πηγαίνουμε σε επαγγελματίες για βοήθεια – η αφαίρεση τους μπορεί να γίνει πολύ αγχωτική. Οι μαύρες κηλίδες είναι μικρές κηλίδες που εμφανίζονται εξαιτίας των πόρων που φράσσονται με σμήγμα και νεκρό δέρμα. Εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν στην πλάτη, το στήθος, τα χέρια, τον λαιμό και τους ώμους.

Υπάρχουν πολλές λύσεις διαθέσιμες στο εμπόριο για να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από εκείνα τα βρώμικα στίγματα, αλλά για όσους δεν θέλουν να υποστούν χημικές επεξεργασίες, εδώ είναι μερικές θεραπείες στο σπίτι που μπορούν να κάνουν θαύματα.

Πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων

Ντομάτες

Η ντομάτα περιέχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που αφαιρούν τα στίγματα και εμποδίζουν τη μετατροπή τους σε σπυράκια. Απολεπίζει το δέρμα και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια.

Πάρτε μια μικρή ντομάτα και λιώστε την. Απλώστε την πάνω από τις πληγείσες περιοχές πριν πάτε για ύπνο. Αφήστε τη ντομάτα ολόκληρη τη νύχτα και πλύντε με νερό το πρωί. Κάνετε αυτό κάθε βράδυ μέχρι να εξαφανιστούν τα στίγματα.

Ενεργός άνθρακας

Πρέπει να έχετε δει τις «μάσκες ξυλάνθρακα» που γίνονται τάση στο διαδίκτυο. Ο λόγος που τις βλέπετε τόσο συχνά, είναι επειδή ο ενεργός άνθρακας απορροφά τις ακαθαρσίες και παγιδεύει το σμήγμα από τα στίγματα για να σας βοηθήσει να τα ξεφορτωθείτε γρήγορα.

Πάρτε μερικές κάψουλες ενεργού άνθρακα και προσθέστε μισή κουταλιά της σούπας μπεντονίτη σε αυτό και προσθέστε νερό. Ανακατεψτε καλά και φτιάξτε μια πάστα μεσαίας  πυκνότητας. Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας και αφήστε να στεγνώσει. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα. Κάντε αυτό δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα προσφέρεται για μια φυσική απολέπιση που μπορεί να καθαρίσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και εκτός από τα πολλά της οφέλη να σας προσφέρει ένα υγιές και λείο δέρμα. Εξουδετερώνει επίσης το pH του δέρματος, οδηγώντας το δέρμα σας να παράγει λιγότερο σμήγμα. Και λιγότερο σμήγμα σημαίνει λιγότερα σπυράκια.

Ανακατέψτε μια κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδας με νερό για να φτιάξετε μια πάστα και να την εφαρμόσετε στις περιοχές που έχετε στίγματα. Αφήστε το μείγμα για 15 λεπτά και ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι αρκετά αποτελεσματικός στην εξάλειψη των στιγμάτων και για να αποτρέψει από το σχηματισμό τους. ΣΤύψτε ένα λεμόνι σε ένα μικρό κύπελλο. Πάρτε λίγο βαμβάκι  ή χρησιμοποιήσετε μία μπατονέτα, αυτό που σας βολεύει καλύτερα. Στη συνέχεια, αφού το εμβαπτίσετε στο χυμό, τρίψτε το σταθερά πάνω από τις περιοχές του προσώπου σας όπου έχουν σχηματιστεί τα στίγματα. Για καλύτερα αποτελέσματα, πλύνετε το πρόσωπό σας και κάνετε απολέπιση πριν από την εφαρμογή του χυμού λεμονιού και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό στη συνέχεια.

Αλόη

Δεν είναι μυστικό ότι η αλόη βέρα είναι ιδανική για το δέρμα σας - καταπραΰνει το δέρμα και το καθαρίζει αποτελεσματικά. Η σύνθεση της αλόης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των στιγμάτων, της ακμής και πολλών άλλων δερματικών προβλημάτων.

Πάρτε ένα φύλλο αλόης βέρα, βγάλτε το χυμό – τζελ του και εφαρμόστε το απευθείας στο πρόσωπο. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύντε με χλιαρό νερό για να καθαρίσετε το δέρμα. Πρέπει να το κάνετε κάθε μέρα μέχρι να εξαφανιστούν τα στίγματα.

Φράουλα

Ναι, οι φράουλες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν με τα σπυράκια. Λειτουργούν ως φυσικός παράγοντας απολέπισης που μπορεί να σας βοηθήσει με τους φραγμένους πόρους και να αφαιρέσετε μόνιμα τα σπυράκια. Οι φράουλες περιέχουν επίσης βιταμίνη C, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υφή του δέρματός σας και να την ενυδατώσετε.

Λιώστε μια φράουλα, προσθέστε μέλι και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε την πάστα σε όλο το πρόσωπό σας και πλύντε μετά από 15-20 λεπτά.

Λάδι καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο. Περιέχει λαυρικό οξύ, έναν αντιμικροβιακό παράγοντα, ο οποίος βοηθά να απαλλαγούμε από τα στίγματα. Τρέφει το δέρμα και εξαλείφει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Εφαρμόστε το λάδι στις πληγείσες περιοχές και κάντε μασάζ απαλά με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το για λίγο και αφήστε το δέρμα να απορροφήσει πλήρως το λάδι. Κάντε αυτό κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Μπλε πηλός

Ο μπλε πηλός είναι ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται συχνά στα σπα, στα κέντρα αισθητικής και στις συσκευασμένες μάσκες για προσωπο, που κάνει το δέρμα να ακτινοβολεί αφαιρώντας τα στίγματα. Μισή κουταλιά από μπλε πηλό άργιλου μπορεί να αναμιχθεί με νερό για να δημιουργήσει μια παχιά πάστα, η οποία στη συνέχεια μπορεί να εφαρμοστεί στη μύτη, το πηγούνι, το μέτωπο και τις περιοχές όπου έχετε τα μαύρα στίγματα. Η πάστα μπλε πηλού πρέπει να εφαρμοστεί απαλά και θα πρέπει να απλώνεται σε ένα παχύ στρώμα. Αφήστε την όση ώρα χρειαστεί ώστε να στεγνώσει καλά. Αφού στεγνώσει, αφαιρέστε την.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου