Το πρόβλημα με τις Πολυκυστικές ωοθήκες, ή τα μικροκυστικά μορφώματα στις ωοθήκες είναι ένα πολύ γνωστό πρόβλημα στους γυναικολόγους, το οποίο παρά τα τόσα χρόνια που το γνωρίζουμε δεν κατορθώσαμε να βρούμε μια πραγματικά καλή και αποτελεσματική λύση σε αυτό.

Τα νεότερα φάρμακα που χορηγούμε είναι παραδόξως αυτά που χορηγούσαν για χρόνια οι Διαβητολόγοι σε άτομα τα οποία είχαν μεταβολικό πρόβλημα ρύθμισης των επιπέδων Ινσουλίνης στο αίμα τους, σε αυτούς δηλαδή που είχαν αντίσταση στην Ινσουλίνη και βρισκόντουσαν σε μια Προ διαβητική θα έλεγε κανείς κατάσταση.

Η μεθφορμίνη, είναι το φάρμακο επιλογής για γυναίκες στην αναπαραγωγική ηλικία που εμφανίζουν σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, διότι όπως αποδείχθηκε από ερευνητές τα άτομα αυτά έχουν το ίδιο πρόβλημα με αντίσταση στην Ινσουλίνη καθώς δεν παράγουν αρκετή μετά από ένα γεύμα όταν αυτό περιέχει και γλυκόζη.

Γνωρίζαμε ότι οι πολυκυστικές ωοθήκες είχαν σαν βάση ένα σύνδρομο και πολλά αίτια στην βασική γένεση του προβλήματος. Τώρα γνωρίζουμε ότι τα άτομα αυτά επιπλέον δεν έχουν καλό μεταβολισμό γλυκόζης, γι αυτό και η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφεύγουν τα γλυκά κυρίως όσες γυναίκες γνωρίζουν ότι έχουν πολυκυστικές ωοθήκες.

Όλα τα κορίτσια στην εφηβική ηλικία θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση γλυκόζης και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στην διατροφή τους περισσότερα φρούτα, λαχανικά και κυρίως βιταμίνη C από Εσπεριδοειδή καθώς και βιταμίνη Ε, την αντιοξειδωτική βιταμίνη, τόσο από την διατροφή (αυγά και καρύδια και ελαιόλαδο ) όσο και σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο