Η ασθένεια των πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια κατάσταση στις γυναίκες, η οποία γίνεται πολύ κοινή μέρα με τη μέρα. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών επηρεάζει τα ορμονικά επίπεδα των γυναικών τα οποία μπορούν να επηρεάσουν πολλά άλλα μέσα στο σώμα μιας γυναίκας. Στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών υπάρχουν πολλές κύστες στις ωοθήκες. Αργότερα οι κύστες παράγουν ανδρικές ορμόνες αντί για γυναικείες ορμόνες. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών διαταράσσει τον κανονικό έμμηνο κύκλο μιας γυναίκας και ίσως τη δυσκολέψει επίσης να μείνει έγκυος. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών επηρεάζει τις γυναίκες κατά τη διάρκεια των παιδικών τους χρόνων. Τα συμπτώματα  περιλαμβάνουν:

Άτακτο εμμηνορροϊκό κύκλο

Ανάπτυξη τριχών σε ανεπιθύμητες περιοχές

Απώλεια μαλλιών

Αύξηση βάρους

Πονοκεφάλους

Ακμή

Προβλήματα στην τεκνοποίηση

Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες θεραπείες για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Η αντίσταση στην ινσουλίνη και η ορμονική ανισορροπία είναι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη θεραπεία για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που μπορούν να εξισορροπήσουν αυτούς τους παράγοντες φυσικά. Αυτά τα ''φάρμακα'' θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε αποτελεσματικά τα συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.

Κάντε κάποιες διατροφικές αλλαγές

Η σωστή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών και θα βελτιώσει επίσης τη γενική υγεία σας. Οι διαιτητικές αλλαγές θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα επίπεδα ορμονών σας και θα ρυθμίσετε επίσης τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερα ολόκληρα τρόφιμα στη διατροφή σας που είναι μη επεξεργασμένα και φυσικά, όπως τα όσπρια, τα λαχανικά, τα καρύδια και τα φρούτα. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Επίσης, επηρεάζουν τη γενική υγεία σας.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι πολύ απαραίτητη για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Εάν πάσχετε από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, τότε εσείς ελέγχετε τα επίπεδα βιταμίνης D στο σώμα σας. Μπορείτε να καταπολεμήσετε την ανεπάρκεια της βιταμίνης D με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα βιταμίνης D. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε φυσικές πηγές βιταμίνης D όπως μανιτάρια, λιπαρά ψάρια, κρόκους αυγών και έκθεση σε ηλιακό φως.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση πολλών διεργασιών μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης  τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών. Το μηλόξυδο εξισορροπεί επίσης το επίπεδο ph του ανθρώπινου σώματος. Μπορείτε να καταναλώνετε μηλόξυδο νωρίς το πρωί. Προσθέστε δύο κουταλιές μηλόξυδου σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πίνετέ το κάθε πρωί. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών οδηγεί επίσης σε αύξηση του σωματικού βάρους- η κατανάλωση μηλόξυδου θα σας βοηθήσει να  το μειώσετε.

Λάδι καρύδας

Η καρύδα είναι ένα από τα πιο υγιεινά έλαια. Μπορεί να ελέγξει την έκκριση ινσουλίνης και τα επίπεδα σακχάρου αίματος επειδή περιέχει λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Μπορείτε να καταναλώνετε φυσικό λάδι καρύδας για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως λάδι μαγειρέματος ή να το προσθέσετε ως επικάλυψη σε μερικά πιάτα. Το έλαιο καρύδας θα προσφέρει και άλλα οφέλη για την υγεία. Ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης, σκοτώνει βακτήρια και μύκητες, ενυδατώνει το δέρμα και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Πράσινο τσάι

Είναι η δύναμη των αντιοξειδωτικών που βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων των ορμονών που επηρεάζουν τις κύστες στις ωοθήκες. Ελέγχει τα επίπεδα ινσουλίνης και βοηθά στην απώλεια βάρους. Μπορείτε να πιείτε δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι σε μια μέρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι στο τσάι σας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Το πράσινο τσάι θα κάνει καλό επίσης στο δέρμα σας.

Αυτά τα ''φάρμακα'' θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα συμπτώματα του σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αλλά πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού προβείτε σε οποιεσδήποτε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]