Η καρέκλα του γραφείου σας, όσο βολική και υπέροχη και αν είναι μπορεί να αυξάνει το κίνδυνό σας να αντιμετωπίσετε καρδιοπάθεια. Η καθιστική ζωή αποτελεί τεράστιο παράγοντα κινδύνου για αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης.

Αν εργάζεστε σε γραφείο, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τακτικά διαλείμματα των πέντε λεπτών, κάθε ώρα αν γίνεται, στα οποία θα κάνετε μερικές διατάσεις και θα περπατάτε στον χώρο. Αν, πάλι, εργάζεστε σε μικρό, περιορισμένο χώρο γραφείου, θα πρέπει να γίνετε πιο δημιουργικοί.

Ένας καλός τρόπος για να βάλετε περισσότερη κίνηση μέσα στην ημέρα σας, και να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να παραμείνει δυνατός, είναι να ξεκινήσετε από νωρίς: Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας λίγο πιο μακριά, και αν χρησιμοποιείτε συγκοινωνία, κατεβείτε μια στάση νωρίτερα. Αυτό θα σας βοηθήσει να ενσωματώσετε λίγη άσκηση πριν, αλλά και μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο.

Αν υπάρχει στο πρόγραμμα κάποια σύσκεψη, προτιμήστε – αντί για έναν κλειστό και στενό χώρο – να γίνει κάπου εξωτερικά. Ένα μπαλκόνι, ή μία ταράτσα, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Πόσο μάλλον, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει και ψυχολογικά, ανεβάζοντας το ηθικό και την δημιουργικότητα.

Μερικές ακόμα ιδέες για να κινείστε περισσότερο μέσα στο γραφείο, προστατεύοντας την καρδιά σας από τους κινδύνους της καθιστικής ζωής:

  • Αντί να στείλετε mail σε έναν συνεργάτη, περπατήστε μέχρι το γραφείο του
  • Στο διάλειμμα για καφέ, βγείτε και περπατήστε για 10 λεπτά
  • Αν χρειαστεί να μιλήσετε στο τηλέφωνο, κάντε το όρθιοι
  • Βάλτε μια ωριαία ειδοποίηση στο κινητό σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα σηκωθείτε για να τεντωθείτε
  • Αντί για ασανσέρ, χρησιμοποιήστε τις σκάλες. Αν δουλεύετε σε πολύ υψηλό όροφο, χρησιμοποιήστε το ασανσέρ μέχρι τα μισά της διαδρομής.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]