Πώς καταλαβαίνουμε ότι η μητέρα επικοινωνεί με το παιδί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η ίδια καταλαβαίνει, έχει αυτό το βίωμα. Αφού χαλαρώσει και έχει τοποθετήσει τα χέρια της επάνω στην περιοχή της λεκάνης, μπορεί να έχει την αίσθηση στις παλάμες, στο σωματικό επίπεδο πρώτα, με την αίσθηση κραδασμού και μετά από το κέντρο της καρδιάς αισθανόμενη αγάπη, στέλνοντας αγάπη στο έμβρυο νιώθει αυτό το βίωμα, αυτή την επικοινωνία.

Είναι μία πολύ βαθιά επικοινωνία, που μόνο βιωματικά μπορεί να την ζήσει μία γυναίκα.
Το παιδί τι καταλαβαίνει; καταλαβαίνει την μαμά του; καταλαβαίνει την μουσική; και πώς τα καταλαβαίνουμε εμείς ότι τα καταλαβαίνει αυτά;
Από τους κραδασμούς.

Καταλαβαίνει τον κραδασμό της παλάμης, το ρεύμα της αγάπης, την ηρεμία που έχει εκείνη την στιγμή που είναι συνδεδεμένη με το μωρό της η γυναίκα και την μεταδίδει με την μορφή κραδασμού. Την μουσική την ακούει, έχει αποδειχθεί ότι από τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης ακούει όλους τους εξωτερικούς ήχους.



Πώς θα έπρεπε να επικοινωνεί μία μαμά με το παδί όταν αυτό είναι ακόμα στην κοιλιά;

Η πρώτη φάση είναι με την επαφή των παλαμών, τους κραδασμούς, ενώ θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στην περιοχή της λεκάνης, να οραματίζεται σε ποιά φάση είναι το έμβρυο. Αυτό μέσα από τις ασκήσεις το λέω σε κάθε γυναίκα, ότι σε αυτό το μήνα το παιδί αναπτύσει τα συγκεκριμένα όργανα, έχει τα αποτυπώματα στα χέρια και στα πόδια, δημιουργείται ο εγκέφαλος, οπότε μπορεί να έχει μία εικόνα πιό άμεση.

Και αν δεν το ξέρει, μπορεί απλά με την επαφή και την εστίαση της προσοχής της στο μωρό. Νιώθει μία έκσταση, μία ολοκλήρωση, ανοίγει το κέντρο της καρδιάς περισσότερο και απελευθερώνει κάποια συναισθήματα.

Νιώθει μία ζέστη, μία πολύ έντονη θερμότητα στις παλάμες και μία απελευθέρωση στο κέντρο της καρδιάς. Άλλες γυναίκες μπορεί να βλέπουν χρώματα, να μπορούν να ακούν ήχους, είναι ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και την ευασθησία της κάθε γυναίκας. Αλλά κάποια άλλη που μπορεί να μην έχει αναπτύξει αυτή την ευαισθησία απλά χαλαρώνει.

Εφ΄ όσον χαλαρώνει η ίδια- και το έχουμε ξαναπεί αυτό- όταν φροντίζει τον εαυτό της και δίνει  αγάπη στον εαυτό της, κατ΄ επέκταση αυτό μεταδίδεται και στο μωρό.


Τι μπορεί να κάνει η μητέρα για να αυξήσει την επικοινωνία της με το παιδί;

Να είναι χαλαρωμένη, να είναι εστιασμένη καθημερινά και να παρατηρεί πού βρίσκεται συναισθηματικά, ποιές είναι οι ανάγκες της και όταν συνειδητοποιήσει τις ανάγκες της και τις ανάγκες του παιδιού μπορεί κάποια στιγμή οραματιζόμενη και ερχόμενη σε επαφή με το μωρό να δεί τι λείπει από το μωρό, πώς πρέπει να είναι η διατροφή της, πώς πρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για την επαφή με το μωρό, πάρα πολλά μηνύματα τα οποία πρέπει να τα βιώσει.

'Οταν μπεί σε αυτή την διαδικασία της επαφής έρχονται και οι απαντήσεις, που θεωρητικά είναι πολύ μακριά από την θεωρία στην πράξη.

Αναπτύσσεται από την ενδομήτρια ζωή αυτή η σχέση, κτίζει την συναισθηματική σχέση με το μωρό της και με τη γέννηση του μωρού το μωρό δεν θα της είναι τόσο ξένο, θα το έχει γνωρίσει από την ενδομήτρια ζωή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα