Τι είναι το Laser;
Τα Laser είναι συσκευές που παράγουν μία ενισχυμένη φωτεινή ακτίνα και εκτελούν πολύ απαλά και ανώδυνα εργασίες που θα απαιτούσαν σε αντίστοιχη περίπτωση κλασσικά επεμβατικά μέσα.

Μπορούν τα δόντια μου να γίνουν λευκότερα με το Laser;
Τα Laser είναι η τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας και εφ’όσον τα δόντια σας έχουν αλλάξει χρώμα και θέλετε να γίνουν ακόμη λευκότερα, σαφώς και η λεύκανση με Laser θα αποδώσει έως και 7 τόνους λευκότερα δόντια.

Είναι επώδυνη διαδικασία;
Όλες οι λευκάνσεις είναι ανώδυνες. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί μία παροδική ευαισθησία κατά την διάρκεια της λεύκανσης εφ’ όσον τα δόντια έχουν κατάγματα ή οι ρίζες των δοντιών στον αυχένα έχουν αποτριβές ή υφιζήσεις ούλων.

Η ευαισθησία όμως αυτή σταματάει αμέσως μόλις σταματήσει η λεύκανση.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα;
Ναι σε 20 λεπτά μπορεί να έχουμε αποκτήσει ένα ολόλευκο στόμα χωρίς το κόστος της λεύκανσης να είναι σημαντικότερο από της άλλες κλασσικές μεθόδους λεύκανσης.

Η λεύκανση μπορεί να γίνει σε όλα τα δόντια μου;
Συνήθως γίνεται σε 10 δόντια στην επάνω γνάθο και 10 δόντια στην κάτω γνάθο έτσι ώστε να υπάρχει ομοιοχρωμία στο χαμόγελο. Αλλά γίνεται μόνο στα φυσικά μου δόντια.

Όπου υπάρχουν προσθετικές αποκαταστάσεις όπως σφραγίσματα, στεφάνες, γέφυρες, όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης και εφ’ όσον οι προσθετικές αυτές αποκαταστάσεις αφορούν πρόσθια δόντια που φαίνονται στο χαμόγελο τότε θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν η εφαρμογή της λεύκανσης διότι μετά την λεύκανση οι όποιες προσθετικές αποκαταστάσεις θα χρήζουν αλλαγής για να υπάρχει απόλυτη ομοιοχρωμία.

Από τί σκουραίνει το χρώμα των δοντιών;
Το χρώμα των δοντιών αλλάζει με την πρόοδο των ετών με κύρια αιτία τις διατροφικές μας συνήθειες. Καφές, τσάι, κάπνισμα, αλλά καθώς και φάρμακα όπως η τετρακυκλίνη μπορεί να αλλάξει το χρώμα των δοντιών.

Ένας άλλος λόγος που μεμονωμένα μπορεί να αλλάξει το χρώμα των δοντιών είναι οι απονευρώσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις σκούρων δοντιών μπορεί το Laser να λευκάνει τα δόντια;
Ναι σε όλες τις περιπτώσεις.
Είναι ευκολότερη η λεύκανση στα κίτρινα δόντια, δυσκολότερη στα καφέ και ακόμη δυσκολότερη στα γκρι και χρώσεις τετρακυκλίνης.

Σίγουρα όμως θα αλλάξει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό το χρώμα.

Ο βαθμός λεύκανσης είναι ίδιος σε όλους τους ανθρώπους;
Όχι δεν είναι ίδιος. Διαφέρει ο βαθμός λευκότητας ανάλογα με τι χρώμα δοντιών ξεκινάμε την λεύκανση.

Πόσο χρόνο κρατάει η λεύκανση των δοντιών μου και πότε πρέπει να την επαναλάβω;
Το μακροχρόνιο 2 - 3 χρόνια της διατήρησης του ολόλευκου χαμόγελου εξαρτάται κυρίως από τις διατροφικές συνήθειες του ατόμου (κάπνισμα, τσάι, καφές, κόκκινο κρασί κ.α).

Για τους καπνιστές π.χ. που θα αλλάξει το χρώμα σχετικά συντομότερα από τους άλλους, μπορούμε να πούμε ότι η λεύκανση μπορεί άφοβα να επαναληφθεί στον χρόνο. Ταυτόχρονα μπορεί να υπάρξει μία συντήρηση στο σπίτι με τα «μασελάκια» και το λευκαντικό υπό τις οδηγίες πάντα του οδοντίατρου για τον τρόπο και την συχνότητα.

Είναι επικίνδυνη για τα δόντια μου η λεύκανση;
Η λεύκανση είναι μία επανορθωτική διαδικασία του χρώματος των δοντιών η οποία είναι απαραίτητη για την καλαισθησία του στόματος και απολύτως ασφαλής όταν γίνεται υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του οδοντίατρου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου