Η αιμορραγία των ούλων δεν είναι φυσιολογική, στην πραγματικότητα είναι κόκκινη σημαία για ασθένειες των ούλων, όπως ουλίτιδα ή φλεγμονή των ούλων που προέρχεται από τη συσσώρευση βακτηρίων και πλάκας στα δόντια σας. Οι ασθένειες του καρκίνου μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο όχι μόνο στο στόμα σας αλλά και στο σώμα σας.

Εάν νομίζετε ότι το επιθετικό βούρτσισμα είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κατηγορηθεί για τα ματωμένα ούλα, κάνετε λάθος. Υπάρχουν πράγματι αρκετοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγία στα ούλα σας. Εδώ είναι μερικά από τα καμπανάκια για το πότε πρέπει να σας εξετάσει ο οδοντίατρος.

Μπορεί να έχετε χάσει ένα σημείο

Αν αποτύχετε στο καλό βούρτσισμα ή στο νήμα, είναι πιο πιθανό να παρατηρήσετε μία μικρή σταγόνα αίματος την επόμενη μέρα, λόγω φλεγμονής που προκαλείται από βακτήρια που αφήσατε πίσω. Έχετε υπομονή όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, για να καλύψετε κάθε μέρος των δοντιών σας.

Οι ορμόνες σας δρουν παράξενα

Πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα την υγεία του στόματος κατά τη διάρκεια των ορμονικών διακυμάνσεων, όπως κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη, τον εμμηνορρυσιακό κύκλο ή την εμμηνόπαυση, καθώς γίνεστε ευαίσθητοι στην περίπτωση να αναπτυχθεί πλάκα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στα ούλα.

Εχετε στρες ή δεν κοιμάστε αρκετά

Όταν αγχώνεστε για διάφορα θέμα ή καθυστερείτε της κατάκλιση, μπορεί αυτό να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός σας να καταπολεμήσει τις φλεγμονές, που προκαλούνται από βακτήρια στο στόμα. Κάνοντας μια υγιεινή και λογική διατροφή που περιέχει πρωτεΐνες, λαχανικά, βιταμίνη C και D μπορεί να προάγει τη βελτίωση της υγείας των ούλων.

Τα φάρμακά σας μπορεί να ευθύνονται

Ξέρετε ότι ορισμένα φάρμακα όπως αντικαταθλιπτικά φάρμακα και φάρμακα ρύθμισης της πίεσης του αίματος μπορούν επίσης να προκαλέσουν αιμορραγία στα ούλα σας; Ναι, αυτό είναι αλήθεια, γιατί η πρόσληψη τέτοιων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία και η έλλειψη σάλιου επιτρέπει στα βακτήρια να ανθίσουν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο