Πνιγμός: Ο νούμερο 1 κίνδυνος

Για παιδιά κάτω των 4 ετών προσέξτε:

  • Παιχνίδια με μικρά μέρη που μπορούν να χαλαρώσουν.
  • Παιχνίδια με κορδόνια ή χορδές, καθώς μπορούν να πνίξουν το μωρό.
  • Μπαλόνια: Αν σκάσουν και τα βάλουν τα παιδιά στο στόμα τους μπορεί να μπλοκαριστεί η αναπνοή. Μην αφήσετε τα παιδιά κάτω των 8 ετών να παίζουν με μπαλόνια χωρίς επίβλεψη.
  • Πλαστικά περιτυλίγματα παιχνιδιών.
  • Μπαταρίες: Ακόμα και αν ένα παιδί καταπιεί μια χωρίς να πνιγεί, το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να βλάψει τον οισοφάγο. Πηγαίνετε αμέσως στα επείγοντα.
  • Προσοχή και στους μαγνήτες. Αν ένα παιδί καταπιεί περισσότερους από έναν, οι μαγνήτες μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους και να προκαλέσουν εσωτερική βλάβη. Αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για τα μικρά παιδιά επειδή αυτά τους βάζουν συχνά στο στόμα τους.

Εμποδίζοντας τραυματισμούς στο ποδήλατο και το sκate

Τα παιδιά σας θα πρέπει πάντα να φορούν το κράνος τους και άλλα προστατευτικά στο ποδήλατο και το skate.
Θα πρέπει να μπορούν να ακουμπούν τα πέλματά τους στο έδαφος όταν κάθονται στη σέλα του ποδηλάτου.
Δεν θα πρέπει να φορούν χαλαρά ρούχα ή κασκόλ, γιατί μπορούν αυτά να μπλεχτούν στα πετάλια και να πνιγούν τα παιδιά.
Μέχρι την ηλικία των 10 ετών τα παιδιά δεν θα πρέπει να είναι ασυνόδευτα στο δρόμο όταν κάνουν ποδήλατο.

Έξυπνα tips για παιχνίδια

Τα παιχνίδια που κάνουν δυνατό θόρυβο μπορούν να προκαλέσουν απώλεια ακοής. Ο θόρυβος ή η μουσική των παιχνιδιών δεν θα πρέπει να είναι δυνατότερα από 85 ντεσιμπέλ, ή 65 αν είναι κοντά στα αυτιά. Η παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ακοή.

Πετάξτε ή επισκευάστε τα σπασμένα παιχνίδια.

Τα τοξικά παιχνίδια είναι επιβλαβή για την υγεία των παιδιών. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά την αγορά παιχνιδιών όπως οι μαρκαδόροι και οι πλαστελίνες.

Σεβαστείτε το εύρος ηλικίας της χρήσης του παιχνιδιού. Το δίχρονο παιδί σας μπορεί να είναι χαρισματικό αλλά η ένδειξη ‘για παιδιά 3 ετών και άνω’ δεν αφορά την εξυπνάδα. Είναι αξιολόγηση που έχει σχεδιαστεί για την πρόληψη του πνιγμού και άλλων τραυματισμών.

Οι γονείς θα πρέπει να εξετάζουν πάντα προσεκτικά τα παιχνίδια για πιθανούς κινδύνους πριν τα αγοράσουν και πάντα θα πρέπει να διαβάζουν τις ετικέτες, προειδοποιήσεις και σημάνσεις για την κατάλληλη ηλικία. Θα πρέπει να κάνουν την κατάλληλη έρευνα για την επιλογή του πιο ασφαλούς παιχνιδιού για τα παιδιά τους.