Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα μέρη όπου βρέθηκαν τα περισσότερα μικρόβια.

Δημόσιες τουαλέτες

Από το κρεμοσάπουνο μέχρι το κάθισμα τουαλέτας, όλα σε μια δημόσια τουαλέτα φέρουν μικρόβια. Τα μικρόβια που κρύβονται σε αυτά τα μέρη μπορεί να προκαλέσουν βακτηριακές λοιμώξεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα όπως διάρροια, κοιλιακές κράμπες κλπ. Έτσι, την επόμενη φορά που αφήνετε ένα δημόσιο μπάνιο - πλύνετε καλά τα χέρια σας για περίπου 15 δευτερόλεπτα και χρησιμοποιήστε τον αγκώνα σας ή λίγο χαρτί για να κλείσετε τη βρύση ώστε να αποφύγετε μια μόλυνση.

Εστιατόρια

Ακόμα και ένα φανταχτερό εστιατόριο με εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους μπορεί να μολυνθεί με μικρόβια. Μπορεί να κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη. Τα μενού εστιατορίων, για παράδειγμα, αλλάζουν πολλά χέρια σε μια μέρα και δεν καθαρίζονται ποτέ μεταξύ των επισκεπτών του εστιατορίου. Άλλα μέρη σε ένα εστιατόριο που περιέχουν μικρόβια περιλαμβάνουν δοχεία σαπουνιού, μηχανές πάγου και επιτραπέζια καρυκεύματα.

Πισίνες

Μια μελέτη που διεξήχθη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφερε ότι ένα μικρόβιο που ονομάζεται Cryptosporidium μπορεί να αντισταθεί στο απολυμαντικό του χλωρίου στις πισίνες και είναι η κύρια αιτία μικροβιακών εστιών που συνδέονται με τις πισίνες. Όποιος υποφέρει από διάρροια μπορεί να μολύνει την πισίνα και το χλώριο που υπάρχει σε αυτό, δεν μπορεί να σκοτώσει όλα τα μικρόβια. Έτσι, αποφύγετε να μπείτε στην πισίνα εάν είστε άρρωστος και κυρίως μην καταπιείτε το νερό της πισίνας.

Χώρος Εργασίας

Πράγματα όπως η επιφάνεια εργασίας, τα πληκτρολόγια, το ποντίκι, το τηλέφωνο και τα καθίσματα τουαλέτας είναι τα πιο μολυσμένα σημεία σε ένα γραφείο, σύμφωνα με μια μελέτη. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι συχνά αγγίζουν όλες αυτές τις επιφάνειες πολλές φορές την ημέρα, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν μια λοίμωξη. Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά σπρέι και απολυμαντικά χεριών για να διατηρήσετε την περιοχή γύρω σας καθαρή.

Σινεμά

Πριν κάτσετε στα καθίσματα του σινεμά, σκεφτείτε τα μέρη όπου τα μικρόβια μπορεί να κρύβονται. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κρύο ή γρίπη συχνά επισκέπτονται αυτό το χώρο ψυχαγωγίας χωρίς να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να αφήσουν μολυσμένα κατάλοιπα στα καθίσματα. Αποφύγετε να αγγίζετε τα καθίσματα με τα χέρια σας όσο μπορείτε, ειδικά όταν τρώτε. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφύγετε να πάτε στο θέατρο αν δεν είστε καλά.