Ιωάννα Πρασίνη, MSc, MBA, Προϊσταμένη Κλινικής Εκπαίδευσης ΥΓΕΙΑ

Η νοσηλευτική φροντίδα στον τομέα της ογκολογίας σημαίνει να φροντίζεις τον ογκολογικό ασθενή με κατανόηση και ενσυναίσθηση για την σωματική και ψυχολογική του κατάσταση.

Η υγεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO, 1946) ορίζεται ως η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας. Ένας από τους κύριους ρόλους της νοσηλευτικής φροντίδας είναι η συνεχής αναζήτηση και βελτίωση της ποιότητας  ζωής, η οποία ταυτίζεται άμεσα με το σκοπό της Νοσηλευτικής επιστήμης που είναι η ολιστική ευεξία του ατόμου.

Ο ογκολογικός ασθενής έχει να αντιμετωπίσει μία πληθώρα καταστάσεων που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης όπως ναυτία, αλωπεκία, δερματικά ενοχλήματα, παραισθησία, διάχυτο άλγος, μείωση οπτικής οξύτητας, δυσκοιλιότητα κ.α. Αυτές οι αλλαγές ίσως επιφέρουν και συναισθηματικές μεταπτώσεις οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την ψυχική κατάσταση του ατόμου. Πολλές φορές εμφανίζεται θλίψη, φόβος και θυμός και συντελείται συνολικά μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή του ατόμου.

Για αυτό το λόγο, ο νοσηλευτής διαθέτει ειδικές γνώσεις και απαιτούμενες δεξιότητες, επικοινωνιακό πνεύμα και ικανότητα συνεργασίας με όλη τη διεπιστημονική ομάδα. Το να φροντίζεις έναν ογκολογικό ασθενή προϋποθέτει καλοσύνη, συμπόνια και σεβασμό στην ιδιαίτερη αυτή φάση της ζωής του.

Οι νοσηλευτές του ΥΓΕΙΑ αξιολογούν ολιστικά τον ασθενή, τον εκπαιδεύουν, παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη, διαχειρίζονται με τον ενδεδειγμένο τρόπο τα σωματικά συμπτώματα και επιλύουν προβλήματα που πιθανόν προκύπτουν.  

Μαζί με τον ασθενή, υποστηρίζεται και εκπαιδεύεται η οικογένεια και οι οικείοι που είναι κοντά στην πορεία της ασθένειας έτσι ώστε να γνωρίζουν τα πιθανά συμπτώματα και να διαχειρίζονται με τον βέλτιστο τρόπο την ασθένεια.

Σημαντική παράμετρος της νοσηλευτικής φροντίδας αποτελεί η παροχή ανακουφιστικής φροντίδας σε ογκολογικούς ασθενείς τελικού σταδίου μέσω της άμεσης ικανοποίησης των εξατομικευμένων τους αναγκών. Δίνεται προτεραιότητα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ανακούφιση από τον πόνο.

Ο Νοσηλευτής του ΥΓΕΙΑ είναι κοντά στον άνθρωπο, στην οικογένεια και τους οικείους στη χαρά, τη δυσκολία και την πρόκληση. Είναι μαζί του στην αντιμετώπιση των αλλαγών που προσδίδει μία ογκολογική νόσος παρέχοντας φροντίδα, τεχνογνωσία και ασφάλεια.

--------------------------------------------------------------------------

Όμιλος ΥΓΕΙΑ:  Τα πάντα για την Ογκολογία

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ ηγείται στην ολοκληρωμένη διαχείριση των ογκολογικών ασθενών, προσφέροντας τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές ιατρικές υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει συνεχή και ολοκληρωμένη υποστήριξη του ογκολογικού ασθενή και της οικογένειάς του.

Όλα τα τμήματα και οι κλινικές των Νοσοκομείων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, προκειμένου να παρέχουν ολοκληρωμένη ογκολογική φροντίδα, από το στάδιο της πρόληψης, της πρώιμης διάγνωσης έως την εξειδικευμένη θεραπεία, παρακολούθηση και την παρηγορητική - ανακουφιστική αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ογκολογικό Συμβούλιο γίνεται εξατομίκευση της θεραπευτικής προσέγγισης, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής και την ίαση.

Οι πλέον οργανωμένες ογκολογικές κλινικές, τα υπερσύγχρονα τμήματα απεικόνισης, διάγνωσης και θεραπείας, το state-of-the-art Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου γ-Knife και το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων και Εφήβων σε συνδυασμό με τον τελευταίας γενιάς  τεχνολογικό  εξοπλισμό και το κορυφαίο επιστημονικό & νοσηλευτικό προσωπικό,  συνθέτουν τον Τομέα Ογκολογίας του Όμιλου ΥΓΕΙΑ.

------------------------------------------

Ο  Όμιλος ΥΓΕΙΑ, σας προσκαλεί στην εκδήλωση «All About Oncology» την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 17:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Χρ. Λαμπράκη, όπου θα παρουσιάσει το ευρύ φάσμα υπηρεσιών που διαθέτει στον Τομέα της Ογκολογίας. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κορυφαίοι στον τομέα τους επιστήμονες θα αναπτύξουν όλες τις νεότερες εξελίξεις στον Τομέα της Ογκολογίας.

Ελεύθερη Είσοδος.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 6867229.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]