Η εργασία σας επηρεάζει την υγεία σας με πολλούς τρόπους. Μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία, τη σωματική σας υγεία καθώς και την υγεία της καρδιάς σας. Η εργασία σας κάνει να κάθεστε για πολλές ώρες και το γεγονός ότι κάθεστε μπορεί να επηρεάσει την καρδιά σας με πολλούς τρόπους. Ο κίνδυνος καρδιακής νόσου αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ορισμένες αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας μπορούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων καρδιακών παθήσεων. Η δουλειά σας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας και πρέπει να βρείτε νέους τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας στην εργασία επίσης. Μερικές μείζονος σημασίας αλλαγές μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε ορισμένες κύριες καρδιαγγειακές παθήσεις.

Φάτε σωστά

Τρώγοντας το σωστό φαγητό έχετε πετύχει το πρώτο βήμα στην διατήρηση  υγιούς καρδιάς. Πρέπει να συμπεριλάβετε τρόφιμα που είναι υγιεινά για την καρδιά σας. Κάντε ένα σχέδιο διατροφής το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα είδη των θρεπτικών ουσιών στη σωστή ποσότητα. Μια ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να πάρετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για έναν υγιή οργανισμό. Ορισμένα από τα υγιεινά τρόφιμα είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως, τα καρύδια, τα μούρα, το πράσινο τσάι και η μαύρη σοκολάτα.

Κόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Αυξάνει την αρτηριακή σας πίεση και μειώνει το επίπεδο οξυγόνου στην καρδιά σας. Επιταχύνει επίσης τον καρδιακό ρυθμό και μπορεί επίσης να δημιουργήσει θρομβώσεις στο αίμα. Το κάπνισμα βλάπτει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία στην καρδιά σας. Εάν θέλετε να κάνετε πολύ συχνά διαλείμματα για να καπνίσετε, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αμέσως διαφορετικές μεθόδους για να σταματήσετε το κάπνισμα. Το κάπνισμα προκαλεί και άλλες ασθένειες ή επιπλοκές, ειδικά στα θέματα αναπνοής.

Μειώστε το άγχος

Το άγχος συνδέεται επίσης με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η εργασία σας μπορεί να σας γεμίσει με άγχος. Προσπαθήστε να μειώσετε το επίπεδο πίεσης στην εργασία σας. Κάντε το εργασιακό περιβάλλον υγιεινό και δοκιμάστε διαφορετικούς τρόπους για να μειώσετε το άγχος. Μπορείτε να κάνετε μικρά διαλείμματα στην εργασία σας για να μειώσετε το άγχος. Μπορείτε επίσης να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική για κάποιο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να επιλέξετε πολλές άλλες δραστηριότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος στο χώρο εργασίας σας. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε διαλογισμό στην πρωινή σας ρουτίνα για να μειώσετε το άγχος.

Κινηθείετ στο χώρο

Όταν κάθεστε για πολλές ώρες μπορεί να επιβαρύνετε την καρδιά σας. Προσπαθήστε να κινηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Κάντε μια μικρή βόλτα μετά το γεύμα σας με τον συνάδελφό σας. Μπορείτε επίσης να παίξετε μερικά παιχνίδια για να συμπεριλάβετε περισσότερη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να μειώσετε το άγχος. Μερικά μικρά βήματα, όπως το να ανεβείτε σκαλοπάτια ή το να περπατήσετε κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας, μπορεί να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τον αριθμό των βημάτων που κάνετε σε μια μέρα.

Διαχειριστείτε το βάρος σας

Εάν είστε υπέρβαροι, πρέπει να ασκείτε τακτικά για να χάσετε βάρος. Η παχυσαρκία μπορεί να βλάψει την υγεία της καρδιάς σας. Μια σωστή διατροφή και άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος. Θα διατηρήσει επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και το επίπεδο χοληστερόλης ισορροπημένα. Η άσκηση θα σας βοηθήσει επίσης να διαχειριστείτε το άγχος και το στρες.

Άλλοι τρόποι για διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή είναι:

-Μην καταναλώνετε υπερβολικό αλκοόλ

-Κοιμηθείτε αρκετά

-Πίνετε περισσότερο νερό

-Μην τρώτε πολύ αλάτι

-Μείνετε ενεργός καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;