Η γοητεία και οι ρυτίδες είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όταν οι ρυτίδες έρχονται, η γοητεία μπορεί να περιοριστεί. Αλλά με το μπότοξ αυτές οι ενοχλητικές γραμμές γύρω από τα μάτια, οι οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο και οι κατακόρυφες γραμμές ανάμεσα στα φρύδια των ματιών γίνονται παρελθόν. Το καλύτερο μέρος είναι ότι πρόκειται για μη χειρουργική καλλυντική διαδικασία. Το προληπτικό botox προλαμβάνει το σχηματισμό ρυτίδων, εμποδίζοντας τα νευρικά ερεθίσματα που προκαλούν τη συστολή των μυών. 

Πλεονεκτήματα της θεραπείας με botox:

-Διαδικασία 15 λεπτών

-Γρήγορα αποτελέσματα, ανώδυνη ένεση χωρίς περίοδο αποκατάστασης.

-Μπορείτε να το επαναλάβετε

-Φθηνότερο από τα lifting προσώπου.

-Ασφαλέστερo από τα φάρμακα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει την εγκεφαλική παράλυση στα παιδιά.

-Χωρίς μώλωπες, χωρίς οίδημα και χωρίς ράμματα

Μειονεκτήματα της θεραπείας με botox:

-Προσωρινά αποτελέσματα.

-Υπάρχει περίπτωση να εθιστείτε, γιατί θα ξαναχρειαστεί

Πότε να αποφύγετε τη θεραπεία με το Botox

Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε. Παρόλο που δεν έχει γίνει μεγάλη έρευνα σχετικά με τις επιδράσεις του botox στις θηλάζουσες μητέρες και τα μωρά τους, είναι σκόπιμο να μείνετε μακριά από botox μέχρι να γνωρίζετε περισσότερες πληροφορίες. Εάν είστε έγκυος ή νέα μητέρα και θέλετε να δοκιμάσετε το botox, συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό.

Εάν έχετε άλλες λοιμώξεις / ασθένειες ή είστε σε φαρμακευτική αγωγή. Ο διευθυντής της Κλινικής αντιγήρανσης του Anticlock και της Medispa στο Chandigarh - Ο K.M.Kapoor λέει: "Οι γιατροί πρέπει να εξετάζουν το ιστορικό του ασθενούς για αντενδείξεις. Η θεραπεία με Botox αποφεύγεται εάν ένα άτομο παίρνει ασπιρίνη- καθώς μπορεί να προκαλέσει μώλωπες- έχει νευρομυϊκές παθήσεις ή έχει εντοπισμένη λοίμωξη στην περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. "

 Τι συμβαίνει με το Botox

• Ορατότητα των αλλαγών: Σε περίπου μια εβδομάδα, οι μύες που υποβάλλονται σε θεραπεία αποδυναμώνονται και βαθμιαία ένα άτομο που έχει κάνει botox μπορεί να ανασηκώσει τα φρύδια του ή να απαλείψει οποιαδήποτε γραμμή ρυτίδων 

• Διάρκεια των αποτελεσμάτων του Botox: Μετά από 4-5 μήνες χρειάζονται ξανά ενέσεις botox. Μερικοί, ωστόσο, έχουν βιώσει διαρκή αποτελέσματα για διάστημα 6-9 μηνών. Το Botox εμποδίζει οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ μυών και νεύρων, αλλά μόνο προσωρινά. Δεδομένου ότι οι μύες είναι προσωρινά ανίκανοι να μετακινηθούν κάτω από το δέρμα, οι γραμμές συνοφρύωσης δεν εμφανίζονται πλέον στο πρόσωπο ενός ανθρώπου. Αλλά μόλις το κάνουν, η επανακατάθεσή τους μπορεί να λειτουργήσει αμέσως στους σφιγμένους μύες.

• Προφυλάξεις μετά τη θεραπεία: Ο Kapoor δίνει σημαντικές συμβουλές σε όσους πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπεία με πολλαπλά botox. "Πρέπει να αποφύγουν να ξαπλώνουν για περίπου 2-3 ​​ώρες. Επίσης, είναι καλύτερο να μην κάνετε μασάζ στο πρόσωπο για 24 ώρες. "Όσον αφορά το πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία. λέει:" Είναι προληπτικό και θεραπευτικό. Με πολλαπλές συνεδρίες τόσο η ποσότητα δόσης όσο και το διάστημα μεταξύ των συνεδριών μειώνουν "

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θεωρεί ότι οποιαδήποτε άλλη χρήση του botox είναι επικίνδυνη. «Αλλά το botox μπορεί να θεραπεύσει την εγκεφαλική παράλυση στα παιδιά», προσθέτει ο Kapoor, «όμως τότε το βάρος ενός παιδιού και η απαίτηση μονάδων botox πρέπει να υπολογιστεί εμπειρικά. Για έναν ενήλικα του οποίου το βάρος είναι 60-70 κιλά, 50-70 μονάδες botox είναι αρκετές, αλλά για ένα παιδί που ζυγίζει 15 κιλά - για να θεραπεύσει μυϊκό σπασμό - 100 μονάδες botox σε κάθε βραχίονα είναι πάρα πολύ. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες όπως συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου